Æblekage med kokos – vild med æblekage, så vil du sikkert synes godt om den her æblekage med kokos smuldredej.
Jeg er vild med æblekage. I alle afskygninger. Den her er min seneste udgave af en æblekage, som smager lige så dejligt som alle de andre æblekageopskrifter, men dog alligevel er lidt anderledes i kraft af kokosmelet. Det giver en hel særlig sødme, sprødhed og saftighed til æblekagen og det er bestemt ikke sidste gang den tilberedes i mit køkken. En opskrift på æblekage der samtidig er dejlig nem at røre sammen og smager skønt både kold og varm. Sådan gør du.
Opskrift på æblekage med kokoslåg
Æblekage med kokos
Æblekage med kokos
Ingredienser
- 750 gram æbler(vægt før skrælning)
- 80 gram sukker
Dej
- 130 gram smør
- 85 gram hvedemel
- 120 gram kokosmel
- 110 gram sukker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader(180 grader ved varmeluft) Skræl æbler og skær i både. Vend med de 80 gram sukker. Kom i en smurt tærtefad(ca. 30 cm i diameter)
- Rør dejen sammen ved at smuldre mel og smør sammen og herefter vende med kokosmel og sukker.
- Fordel smuldredejen over æblestykkerne og tryk let med bagsiden af en ske. Sæt i midten af ovnen i ca. 30 minutter til overfladen er gylden. Hold øje undervejs og dæk evt. kagen til halvvejs, hvis den tager for meget farve.
- Kagen kan holde sig fint frisk i køleskabet i op til en fire- fem dage og lunes i enten ovn eller microovnen eller serveres kold.
Noter
Æblekage
Æblekager smager skønt året rundt, men jeg må nok erkende at mængden af æblekage – bagning herhjemme i køkkenet er aller størst i sensommer og efteråret, når træerne i min have bugner. Jeg elsker den stund.
Og bruge dem alle. Det gør jeg. Ikke så gerne må en enkelt gå til spilde. Er de ganske mugne og med orm, ryger de ud i haven til glæde for fuglene. De øvrige ryger igennem køkkenet og ender som alt fra æblemost, æblemos, i bagværk som boller og kager. Men bruges? Det skal de. Æblemos kan i øvrigt fryses ned. På den måde kan man hele året rundt trylle den lækreste æblemos frem og lave en klassisk æblekage med rasp/makron og toppet med flødeskum. Den dessert holder holder altså! Smagen af sensommer – også om vinteren.
Vild med æblekage?
Tjek nogle af mine bedste æblekage opskrifter ud lige her :
Den lækreste varme æblekage med makronfyld,
Vil du se når der er nye opskrifter herinde fra mit madunivers?
Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre allerede har gjort og skrive dig op til at modtage en mail. Så er du opdateret når der er nye opskrifter herinde fra.
Benedictes mad på de sociale medier?
Ja da. Du kan finde mine nyeste opskrifter på både pinterest, intragram og Facebook. Ses vi?
Kærlig hilsen,
Benedicte
0 kommentarer