Æblekage med kokos – vild med æblekage, så vil du sikkert synes godt om den her æblekage med kokos smuldredej. 

Jeg er vild med æblekage. I alle afskygninger. Den her er min seneste udgave af en æblekage, som smager lige så dejligt som alle de andre æblekageopskrifter, men dog alligevel er lidt anderledes i kraft af kokosmelet. Det giver en hel særlig sødme, sprødhed og saftighed til æblekagen og det er bestemt ikke sidste gang den tilberedes i mit køkken. En opskrift  på æblekage der samtidig er dejlig nem at røre sammen og smager skønt både kold og varm. Sådan gør du.

Opskrift på æblekage med kokoslåg

Æblekage med kokos

Æblekage med kokos

Æblekage med kokos

Æblekage med kokos

Æblekage med kokos

Opskrift på en skøn æblekage med kokoslåg - en klassisk æblekage med kokos smuldredej, som er nem at røre sammen og smager lige dejligt om den serveres varm eller kold.
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 10 portioner

Ingredienser

  • 750 gram æbler(vægt før skrælning)
  • 80 gram sukker

Dej

  • 130 gram smør
  • 85 gram hvedemel
  • 120 gram kokosmel
  • 110 gram sukker

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader(180 grader ved varmeluft) Skræl æbler og skær i både. Vend med de 80 gram sukker. Kom i en smurt tærtefad(ca. 30 cm i diameter)
  • Rør dejen sammen ved at smuldre mel og smør sammen og herefter vende med kokosmel og sukker.
  • Fordel smuldredejen over æblestykkerne og tryk let med bagsiden af en ske. Sæt i midten af ovnen i ca. 30 minutter til overfladen er gylden. Hold øje undervejs og dæk evt. kagen til halvvejs, hvis den tager for meget farve.
  • Kagen kan holde sig fint frisk i køleskabet i op til en fire- fem dage og lunes i enten ovn eller microovnen eller serveres kold.

Noter

Nyd den lækre æblekage med kokos som den er eller eller servér med iskold flødeskum, vanilleskyr, vanille is.

Æblekage

Æblekager smager skønt året rundt, men jeg må nok erkende at mængden af æblekage – bagning herhjemme i køkkenet er aller størst i sensommer og efteråret, når træerne i min have bugner. Jeg elsker den stund.

Og bruge dem alle. Det gør jeg.  Ikke så gerne må en enkelt gå til spilde. Er de ganske mugne og med orm, ryger de ud i haven til glæde for fuglene. De øvrige ryger igennem køkkenet og ender som alt fra æblemost, æblemos, i bagværk som boller og kager. Men bruges? Det skal de. Æblemos kan i øvrigt fryses ned. På den måde kan man hele året rundt trylle den lækreste æblemos frem og lave en klassisk æblekage med rasp/makron og toppet med flødeskum. Den dessert holder holder altså! Smagen af sensommer – også om vinteren.

Vild med æblekage?

Tjek nogle af mine bedste æblekage opskrifter ud lige her :

Nem og lækker æblekage,

Den lækreste varme æblekage med makronfyld,

Æblekage med mascarpone creme

æblekage med kokos smuldredej

Vil du se når der er nye opskrifter herinde fra mit madunivers? 

Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre allerede har gjort og skrive dig op til at modtage en mail. Så er du opdateret når der er nye opskrifter herinde fra.

Benedictes mad på de sociale medier?

Ja da. Du kan finde mine nyeste opskrifter på både pinterest, intragram og Facebook. Ses vi?

Kærlig hilsen,

Benedicte 

æblekage med kokos smuldredej

æblekage

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest