Kyllingeburger. Sprød, saftig og barbecuekrydret burger med kylling.
Her i familien er der gerne burger på menuen en gang om ugen. Det er bare en sikker vinder og ungerne elsker det. Den klassiske burger med oksekød har typisk været på menuen, men det er slut med det nu. For nu er jeg kommet frem til en stærk konkurrent: Kyllingeburger.
Fidusen bag en kyllingeburger som bliver helt tilpas mør, med en god sprød panering er følgende. Der skal to ting til for det bedste resultat. Marinering og dobbeltpanering.
Marinering: Kyllingekødet bør ligge i minimum 1 time(og gerne mere og marinere). Tricket til det møreste kød er kærnemælk. Alternativt kan bruges yoghurt naturel. Det syrnede mælkeprodukt rørt med hvidløg giver det møreste stykke kød. Det virker hver gang.
Når kødet er marineret skal det paneres. Dobbeltpaneres. Rasp vendes med herlige krydret rydderier og bliver det som sagt paneret af to gange. Og det er så det der gør hele forskellen. Følger du til gengæld de her tilberedningsmåder lover jeg dig et resultat på en kyllingeburger så sprød, mør og lækker.
Kyllingeburger
Sprød kyllingebruger
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst eller kyllingeinderfilet
Marinade
- 4 dl. kærnemælk (eller yoghurt naturel)
- 3 tsk. hvidløg (revet)
Panering
- 3 stk. æg(pisket)
- 2 dl. mel
- 4 dl. rasp. (panko eller alm,. rasp)
- 3 tsk. tørret hvidløgspulver
- 3 tsk. barbecue krydderi
- 2 tsk. tørret chilipulver
mayo dip:
- 6 spsk. god mayonnaise
- 4 tsk. sød cili sauce
- 1 fed hvidløg(fintrevet)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom revet hvidløg i kærnemælk(eller naturel). Læg kylling heri i alt fra en time som op til et døgn.
- Gør paneringen klar. Kom mel i en skål, pisket æg i en anden og rasp vendt med chili, hvidløgspulver og barbecuepulver i en tredje.
- Varm olie i en tykbundet gryde. Skær kylling i passende bidder. Vend i mel, dernæst æg og så rasp. Vend igen i pisket æg, samt rasp igen. Nu er den dobbeltpaneret kylling klar.
- Steg nu kyllingestykkerne i olie, på mellemhøj varme. Når paneringen er gylden og sprød bør kyllinge være færdig. Hols øje undervejs, så der kan skrues ned, hvis bliver kyllingen for mørk.
- Så er det tid til at samle burgeren. Kom alt fra syltede agurker, agurkeskiver, tomatskiver, frintsnittet salatblade, mayonnaise, ketchup eller lignenden. Jeg kan anbefale at smøre burgerbollen med en chili mayo dip, som du rører af følgende. Det smager himmelsk!
Chili mayo dip.
- Rør mayonnaise med sød chilisauce, revet hvidløg. Smages til med salt og peber.
Sådan laver du en sprød og saftig kyllingeburger
Kylling er ofte på menuen herhjemme. Det kan jo varieres i det uendelige.
Fra thairetter med spicy kokosmælk og kylling til sprøde små kyllingenuggets måske serveret med hjemmelavet kartoffelfritter. Udvalget er mange og fælles for dem alle er at både børn og voksne vil synes om dem.
Kylling er endvidere et magert stykke kød, som kan være lidt mindre hård ved maven end oksekød, da det lyse stykke kød er nemmere at fordøje.
Kylling behøver slet ikke være tørt. De fleste af os har sikkert prøve at få et stykke tørt og halvkedelig stykke kyllingekød serveret. Men det er i grunden ærligerligt, for sådan behøver det slet ikke være. Hvis du følger min opskrift trin for trin, får du det bedste ud af kyllingekødet, som bibeholder sin saftighed.
Jeg kan også anbefale nogle af de her opskrifter.
Kylling med parmesan – møreste kyllingestykker,
Mør kylling – sådan får du et perfekt resultat
Tak fordi du læste med, det gør mig mega glad. Jeg håber du bliver lige så glad for opskriften som jeg er. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar, til opskriften hvis du prøver den af. På den måde, kan andre læsere se at den er afprøvet. Og godkendt 🙂
Kh, Benedicte 🤍
0 kommentarer