Cashewsmør – nem nøddesmør

Alt det andet, Brunch

Cashewsmør – cremet og lækker hjemmelavet nøddesmør opskrift.

Jeg har fået en stor nøddekærlighed for hjemmelavet nøddesmør og forsøger mig frem med forskellige former for nødder. Cashewnødder er total velegnet til nøddesmør og så er det samtidig rigtig nemt. To ingredienser, en ovn og en foodprocesser er alt hvad det kræver og så er du klar.

Cashewsmør smager dejligt på en chiagrød, havregrød eller i stedet for peanutbutter på et stykke brød måske med lidt marmelade også?Når først cashewnødderne bliver ristet i ovnen, får de så meget mere smag og når de blendes bliver den naturlige olie frigivet og herlighederne er skabt.

Har du lydt til en sød snack kan jeg anbefale æblebåde med cashewsmør også. Det er et sundere alternativ til så meget andet.

Cashewsmør

Cashewsmør

Cashewsmør

opskrift på en cremet nøddesmør med cashewnødder

cashewsmør

cremet og lækker hjemmelavet nøddesmør med cashewnødder. Sundt og lækkert som topping på grød eller på skiver af brød istedet for peanutbutter.
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 10 portioner

Ingredienser

  • 300 gram usaltede eller saltede cashewnødder
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader. Kom cashewnødder på en bageplade med bagepapir og rist nødderne i ca. 10 min. til de er gyldne.
  • Kom nødderne i en foodprocessor sæt i gang. Efter ca. 7-10 min. vil alt olien være frigivet og du står med den lækreste cashewsmør. Smag til med lidt salt og blend med, hvis de ikke er saltede fra start.
  • Kom i et tætlukket rent glas og opbevar på køl i op til fire uger.

Cashewsmør

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Jeg har en svaghed for lækre smørelser til brødet. Et morgenbord uden chokoladesmørelse, peanutbutter eller lemoncurd er slet ikke et rigtig morgenbord. I hvertfald ikke i weekenden. Jeg har fire børn i huset, som er helt enige. Og faren til børnene? Ham har jeg stillet og rolig fået overbevist!

PeanutbutterLækker nutella(uden nødder)Cremet lemoncurd

Cashewsmør

Nyt fra Benedictes mad?

Vil du opdateres på nye opskrifter herinde fra mit madunivers? Så er du velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail. Det gøres her på siden under nyhedsbrev i den grå bjælke.

Kan man finde Benedictes mad på de sociale medier?

Ja da. Det kan du bestemt. Og jeg ville elske at høre fra dig. Jeg er at finde på både pinterest, instagram og Facebook.

Ses vi?

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest