cremet smoothiebowl med avocado og acaipulver

Desserter, Lækre drikke, Vegetariske retter

En smoothiebowl med avocado og acaipulver er bare en af de forskellige smoothies og smoothiebowls vi laver herhjemme. Min  gode blender er konstant i brug.

Er det ikke mig, er det Elisabeth, Willum eller Christian der mingelerer med smoothiesmaskinen. Vi tilsætter sjældent sukker til vores smoothie, men varierer bare indholdet. Vores nye dille derhjemme er frossent mangotern. Det giver dejlig sødme og en lysere smoothie.

Frossent avocado er jeg begejstret for at komme i vores smoothies. Mest fordi det er så ultra super sundt og giver en dejligt cremet konsistens. Børnene spiser ikke avocado(kun i guacamole)

Men i en smoothie ryger der avocado i. Det smager ikke igennem og er en god måde at få andre grøntsager og vitaminer i ungerne. Netto har fået frossent avocadotern i deres frysedisk.

Det var intet mindre end  årets nyhed for os, da vi kom hjem fra vores lange tur “downunder” forleden. Jubiiii, Netto havde fået avocadotern på frost. Avocadoer er jo nogle små tricky størrelser, som modner helt forskelligt og desværre også nogle gange skuffer en ved at være brune og uspiselige! Om de smager godt optøet og i en salat eller guacamole ved jeg ikke, men det skal selvfølgelig prøves af.

En smothiebowl er tykkere end en almindelig smoothie. Den serveres i en skål og toppes med fris frugt, bær, kerner, ristede kokosflager. Hvad du selv synes  og har på lager.

Du kan i princippet tilsætte lide de bær du foretrækker og øge mængden af væde afhængig af hvor cremet den skal være. MIn opskrift er blot ment som inspiration. Herefter kan  du jo gøre liiiige som du lyster.

smoothiebowl med avocado og acaipulver

smoothiebowl med avocado og acaipulver

Det skal du bruge til en smoothiebowl med avocado og acaipulver

smothiebowl

sund opskrift på smoothie med avovado og acaipulver
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 1 håndfuld frossent avocadotern
  • 1 håndfuld frossent jordbær
  • 1 håndfuld frossent mangtoern
  • 1 banan(frisk eller frossent)
  • 2 tsk. acaipulver
  • ca. 2-3 dl minimælk(eller skyr, yoghurt naturel eller yoghurt med frugtsmag)

Fremgangsmåde

  • Blend alt frugt og grønt og tilsæt nu mælk eller yoghurt til passende tykkelse. Kom eventuelt lidt mindre i for en mere tyk smoothiebowl og lidt mere i for en mere lind smoothie. Kom lidt over halvdelen af acaipulver i og blend kort. Resten skal bruges til servering.

Hvad er acaipulver

Acaipulver er noget af en syndhedsbasker og stammer fra acaibærret.

Acaibærret er spækket med antioxidanter, fibre, omega 3 fedtsyrer og vitaminer. Fedtindholdet er noget højere end gennemsnitsbærret. Acaipulver er lidt pebret i prisen, men mængden du bruger er ikke stor, så posen er drøj i brug.

Vi kommer gerne en teskefuld eller to i en portion til 4. Det smager godt og ikke kraftigt og så kan jeg godt lide tanken om indtaget af vitaminer.

Jeg er ikke uddannet sundhedsekspert. Det er ren og skær af interesse og information jeg har læst mig til. Måske du kan supplere med fakta?

Acaipulver køber jeg i min lokale helsekostbutik, men du kan også købe den her (reklamelink) Helsebixen

smoothiebowl med avocado og acaipulver

Mange varme hilsner fra,

Benedicte 🖤

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest