Skøn gulerodssuppe

 Den bedste gulerodssuppe- cremet og nem er der opskrift på lige her. For 4 – årige Axel var i suppehumør!

Mig: “Axel, hvad kunne du tænke dig til aftensmad i aften?”

Axel: “Orange suppe!”

Mig: “Gulerodssuppe”?

Axel. “Orange suppe, ligesom i børnehaven”.

Som sagt så gjort. Orange suppe it is!

 

Cremet og nem gulerodssuppe

Suppe er bare lækkert og supper kan varieres i det uendelige. Fra grove, sunde, fede, til tynde supper.

Vi spiser gerne supper året rundt herhjemme, men allermest i vinterhalvåret og det er faktisk noget af det jeg glæder mig til, når vi træder ind i september. Så bliver der kokkereret supper i stor stil. Ofte og hele tiden. De cremede supper med en smule fløde og lavet af kartofler, søde kartofler og diverse grøntsager er det vi gør os mest i herhjemme. Nogle gange helt veggie style, blot serveret med et godt brød og andre gange toppet med sprødstegt bacon eller pasta.

Mange grøntsager spiser børnene desværre stadig ikke, men sjovt nok bliver stort set alt spist, når det bliver tryllet om til en fyldig og cremet suppe toppet med lidt creme fraiche. Det er det rene guf!

Gulerødder har så meget sødme i sig, når den tilberedes og ikke mindst får suppen så fin en farve, når det er gulerodssuppe. Men varier suppen og kom lige det i du foretrækker. Søg på suppe i søgefeltet og se mine mange bud på supper herinde….

Se mit bud på en cremet gulerodssuppe lige her

gulerodssuppe

 

Den bedste gulerodssuppe

 

Cremet og nem gulerodssuppe

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 1 stk. løg(i grove stykker)
  • 3 stk. mellemstore kartofler(i grove stykker)
  • 1 kg gulerødder(i grove stykker)
  • 1 liter vand
  • 3 stk. boullionterning(ex. herbamare)
  • 2 dl fløde
  • salt og peber ved servering.

Sådan gør du

  1. Skræl løg, kartofler og gulerødder

  2. Skær løg og kartofler i grove stykker.

  3. Skær gulerødder i skiver

  4. Kom lidt olie i en pande. Vend løg og kartofler et par minutter. De må ikke brune, men gerne få en smule farve.

  5. Tilsæt gulerødder og vend kort rundt.

  6. Kom vand ved og sæt i kog. Kog grøntsagerne møre i ca. 12 min. Kom i en blender sammen med boullion.

  7. Tilsæt fløde og varm kort op.

  8. Server lige som den er uden noget- eller drys med creme fraiche, hakket persille eller andet.

gulerodssuppe

 

gulerodssuppe

Og gulerødder er så godt og gulerødder er så sunde- og det er nok en af de basisvarer jeg altid har på lager. En gulerodskage, rå gulerodsstave til madpakken, ovnbagte gulerødder og gulerodsboller.

Gulerødder kan bruges til en million sager. Hvad er dine yndlings basis grøntsager?

Mange hilsner fra Benedicte

Ps.

Husk at du kan finde mig inde på facebook,

instagram og pinterest

Det ville være hyggeligt at mødes derinde 🙂

 

 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.