Foccacia brød med tipo 00 mel

Alt det andet, Gæstemad, Opskrifter på brød

Foccacia brød med tipo 00 – nemt og lækker madbrød

Jeg kommer lige de krydderurter jeg har på lager den dag der bages foccacia brød. Om det er tørret krydderurter eller friske kviste. Kom på lige hvad du synes. Jeg har en svaghed for rosmarin, som jeg synes klæder det saftige foccacia brød så godt.  Men du kan lige så vel komme fx. basilikum, oregano, timian eller hvad du synes. Bager du brødet i en mindre form, som jeg gjorde bliver brødet højere. Kommer du det i en større form, bliver det lavere og mere smagskraftigt af krydderurterne. Jeg bager der gerne i en større form, så det bliver fladere end på billede af foccaciabrødet.

I det her foccacia brød med tipo 00 får brødet en ret god krumme fra melet med det høje protein indhold. Vil du gerne have det aller bedste resultat? Så ælt dejen af to omgange. Det er uanset om du bruger en køkkenmaskine, dejkrogene på en elpisker eller håndkraft. Rør dejen igennem, lad den hvile i fem minutter og gentag processen 2-3 gange.

Det giver det bedste og mest saftige brød. Et brød som tilmed er så fint og dekorativt at se på. Pynt med det du foretrækker. Fine skiver rødløg, flager af hvidløg, store kviste, saltflager og selvfølgelig masser af olie. God olie aller helst. Det er det der giver det aller bedste brød. Et foccacia skal være rigeligt olieret. Det er for mums og så er det iøvrigt også det der adskiller et almindeligt madbrød til et skønt foccacia brød!

Foccacia brød med tipo 00

ccacia brød med tipo 00  ccacia brød med tipo 00

 

Foccacia brød med tipo 00

Opskrift på saftigt brød med tipo 00 mel.
Print opskrift Pin opskrift
2 timer 50 minutter
Antal: 1 brød

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 8 dl kølig vand
  • 1 kg tipo 00 mel
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 spsk. god olie(ex. olivenolie eller raps)

Pynt

  • 8 spsk. god olie(gerne mere)
  • flagesalt
  • friske rosmarinblade

Fremgangsmåde

  • Rør gær med vand, salt, olie og mel. Rør grundigt et par minutter. Lad nu dejen hvile en 4-5 minutter og røre nu dejen igen. Har du tid kan med fordel røre blandingen igen og lad hvile inden du kommer dejen til hævning i en skål.
  • Lad dejen hæve i 1,5 time i stuetemperatur.
  • Kom dejen i en form på mindst ca. 40 x 40 cm. - den må gerne være lidt større
  • Lav huller med dine fingre og kom olie, krydderurter og til sidst flagesalt over. Sørg for at det kommer godt i hullerne.
  • Sæt ovnen på 220 grader(alm over og under varme) og kom brødet i, på midterste rille, når ovnen er varmet op.
  • Bag brødet i 20 min. herefter sættes graderne ned til 200 grader og brødet bages færdigt i ca. 10 min. til overfladen er gylden.

Noter

Bemærk at samlet kalorieindhold  i det her Foccacia brød med tipo 00 er for et stort brød.
Jeg har ikke inddelt det i portionerstykker her, så antallet af kalorier, kan syne noget højt.

Foccacia med tipo 00

ccacia brød med tipo 00   ccacia brød med tipo 00

Det her foccacia brød er særdelses velegnet som madbrød. Servér til en skal skoldhed supper, til ostebordet eller smæk bare på bordet i stedet for et flutes. Åh, hvilken lykke det bringer. Det tager ikke gevaldig meget af din tid, men ser så fint ud, når du sætter det på bordet.

Indrømmet. Jeg er en oliegris. Det er en god mængde olie der giver den ekstra sprøde overflade og gør at flagesaltet hægter sig ved. Har jeg en særlig god olivenolie på lager, kommer jeg en mængde olie i en flad tallerken og dypper foccaciabrødet i olie, mens det nydes. Det er læks.

Lignende opskrifter:

Hjemmebagt brød er da dejligt. Det kan løfte ethvert måltid til noget bedre. Rester af hjemmebag kan fryses ned og tøes op, til de dage, hvor tiden er knap eller det kan ristes til  croutoner og toppes på salaten. I børnenes madpakke eller ens egen er det også altid godt med en skive hjemmebagt brød med smøreost eller lignende.

Nem opskrift på focacciabrød med grovmelGroft brød med havregryn, Saftigt brød med Manitoba mel

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

  1. Signe Kirkedal

    Det smager skønt 🙂 men er i tvivl om det skal være alm over/undervarme eller varmluft? Mvh Signe

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre.
      Alm. over/undervarme om nu er tilføjet, så man ikke er i tvivl 😊
      God dag fra Benedicte

      Svar
  2. Jan Zimmermann

    5 stars
    Kære Benedicte,

    Mange tak for den fantastiske opskrift på Foccacia! Jeg følte, at jeg var blevet transporteret til en italiensk bager, da jeg smagte det færdige resultat. Den luftige konsistens og den uimodståelige smag var en sand fornøjelse. Jeg elskede især den sprøde skorpe, der tilføjede en dejlig kontrast til den bløde indre del af brødet. Det var virkelig prikken over i’et!

    Tak for din fantastiske opskrift, og jeg ser frem til at fortsætte med at eksperimentere og udforske nye smagsvariationer med denne grundopskrift.

    Med venlig hilsen,
    Jan

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Kære Jan,

      Tusind tak for den fine besked. Det glæder mig så meget at den vakte begejstring og så dejligt at du ud fra den nu kan eksperimentere videre. Ikke meget slår dejligt hjemmebag vel 👍🏻

      De bedste hilsner fra Benedicte😊

      Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest