Foccacia brød med tipo 00 mel

Alt det andet, Brød, Gæstemad

Jeg kommer lige de krydderurter jeg har på lager den dag der bages foccacia brød. Om det er tørret krydderurter eller friske kviste. Kom på lige hvad du synes. Jeg har en svaghed for rosmarin, som jeg synes klæder det saftige foccacia brød så godt.  Men du kan lige så vel komme fx. basilikum, oregano, timian eller hvad du synes. Bager du brødet i en mindre form, som jeg gjorde bliver brødet højere. Kommer du det i en større form, bliver det lavere og mere smagskraftigt af krydderurterne.

I det her foccacia brød med tipo 00 får brødet en ret god krumme fra melet med det høje protein indhold. Vil du gerne have det aller bedste resultat? Så ælt dejen af to omgange. Det er uanset om du bruger en køkkenmaskine, dejkrogene på en elpisker eller håndkraft. Rør dejen igennem, lad den hvile i fem minutter og gentag processen 2-3 gange.

Det giver det bedste og mest saftige brød. Et brød som tilmed er så fint og dekorativt at se på. Pynt med det du foretrækker. Fine skiver rødløg, flager af hvidløg, store kviste, saltflager og selvfølgelig masser af olie. God olie aller helst. Det er det der giver det aller bedste brød. Et foccacia skal være rigeligt olieret. Det er for mums og så er det iøvrigt også det der adskiller et almindeligt madbrød til et skønt foccacia brød!

Foccacia brød med tipo 00

ccacia brød med tipo 00  ccacia brød med tipo 00

 

Foccacia brød med tipo 00

Opskrift på saftigt brød med tipo 00 mel.
Print opskrift Pin opskrift
2 t 50 min
Antal: 15

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 8 dl kølig vand
  • 1 kg tipo 00 mel
  • 2 tsk. groft salt
  • 4 spsk. god olie(ex. olivenolie eller raps)

Pynt

  • 10 spsk. god olie(gerne mere)
  • flagesalt
  • friske rosmarinblade

Fremgangsmåde

  • Rør gær med vand, salt, olie og mel. Rør grundigt et par minutter. Lad nu dejen hvile en 4-5 minutter og røre nu dejen igen. Har du tid kan med fordel røre blandingen igen og lad hvile inden du kommer dejen til hævning i en skål.
  • Lad dejen hæve i 1,5 time i stuetemperatur.
  • Kom dejen i en form på ca. 40 x 40 cm. det kommer sig ikke så nøje om den er lidt større eller mindre.
  • Lav huller med dine fingre og kom olie, krydderurter og til sidst flagesalt over. Sørg for at det kommer godt i hullerne.
  • Sæt ovnen på 220 grader og kom brødet i, på midterste rille, når ovnen er varmet op.
  • Bag brødet i 20 min. herefter sættes graderne ned til 200 grader og brødet bages færdigt i ca. 10 min. til overfladen er gylden.

Foccacia med tipo 00

ccacia brød med tipo 00   ccacia brød med tipo 00

Det her foccacia brød er særdelses velegnet som madbrød. Servér til en skal skoldhed supper, til ostebordet eller smæk bare på bordet i stedet for et flutes. Åh, hvilken lykke det bringer. Det tager ikke gevaldig meget af din tid, men ser så fint ud, når du sætter det på bordet.

Indrømmet. Jeg er en oliegris. Det er en god mængde olie der giver den ekstra sprøde overflade og gør at flagesaltet hægter sig ved. Har jeg en særlig god olivenolie på lager, kommer jeg en mængde olie i en flad tallerken og dypper foccaciabrødet i olie, mens det nydes. Det er læks.

Lignende opskrifter:

Hjemmebagt brød er da dejligt. Det kan løfte ethvert måltid til noget bedre. Rester af hjemmebag kan fryses ned og tøes op, til de dage, hvor tiden er knap eller det kan ristes til  croutoner og toppes på salaten. I børnenes madpakke eller ens egen er det også altid godt med en skive hjemmebagt brød med smøreost eller lignende.

Nem opskrift på focacciabrød med grovmelGroft brød med havregryn, Saftigt brød med Manitoba mel

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest