Grahamsbrød

Opskrifter på brød

Du får to store grahamsbrød ud af denne her portion.

opskrift på grahamsbrød

lækre, saftige grahamsbrød

Der afholdes forsinket  familiefødselsdag på lørdag for Elisabeth som lige er blevet 13 år. Lige nu er det slet, som i SLET  ikke grillvejr, men jeg er optimist af sind og er da sikker på at vejret bliver aldeles fremragende og derfor perfekt til at grille  pølser, bøffer og  og alverdens grøntsager. Og så er det her brød perfekt. Vi har altid brød som tilbehør, med mange børn er det bare en hitter. Stil pesto, hummus eller anden dyppelse på bordet og så ryger brødet lige ned hos de voksne.

(Tilberedningstid: 1 hæv 3 time/ 2 hæv 1,5 time.)

Bagetid 35 minutter =i alt 5 timer

15 gram gær

10 dl kold vand

3 spsk. olie

1 spsk honning

2 tsk salt

8 dl grahamsmel

15 dl hvedemel

Sådan laver du to lækre grahamsbrød:

  • Start med at opløse gæren i det kolde vand. Tilsæt nu olie, honning og salt.
  • Nu tilsætter du løbende de to forskellige melsorter. Dejen bliver nu tilpas fugtig. Det er ikke en “tør” dej, men en noget fugtig en.
  • Nu lader du dejen hvile i 3 timer på køkkenbordet med et viskestykke. Den hæver nu godt op. Rør i den og del den i to.
  • Beklæd to pageplader med bagepapir.  Den ene del væltes over på den ene bageplade med bagepapir, den anden, ja den hælder du over på den anden bageplade.
  • Lad brødene hvile på køkkenbordet i en time. Dæk med viskestykke.
  • Tænd på 225 grader og giv det første brød 10 minutter på den høje varme. Hvis du har kan du i starten sprøjte kold vand ind over brødet. Efter de 10 minutter skruer du ned på 180 og bager det endnu 25 minutter. Det er færdigt, når det har fået en gylden farve og lyder hult når du banker på det nedeunder.
  • Nu gør du det samme med det andet brød. Det andet brød har jo fået lidt ekstra hævetid og kræver derfor at du er ekstra forsigtig når du sætter det ind i ovnen, så det beholder den store luftige form. Gør det samme med det her brød, som med det forrige. Der er max lækkert.

Du kan eventuelt fryse dem ned. I så fald bør du gøre det, mens de endnu er lune.

Tip

Jeg bruger gerne min køkkenmaskine til at lave de fleste af de brød jeg bager. Har du ikke sådan en kan du bruge dejkrogene på en røremaskine. Blot er det vigtigt, at du er grundig i omrøringen, da det gør forskellen på den gode og det VIRKELIG gode brød.

Lyst til at bage noget mere. Her på https://benedictesmad.dk finder du masser af opskrifter på brød og boller.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest