Et grydebrød med kærnemælk får du her opskriften på. Grydebrød er noget af det bedste og tilsættes brødet kærnemælk får du et saftigt og velsmagende grydebrød
Hvorfor komme kærnemælk i brød?
Fordi kærnemælk er med til at give en let syrlig smag og som en ekstra bonus er det syrnede mælkeprodukt med til at forlænge holdbarheden på brødet. Ikke dårligt vel? Kærnemælk er i det hele taget ret genialt i madlavningen
Den bedste gryde til brød?
Du kan sagtens lave et grydebrød i en almindelig gryde, dog kræves det at gryden, ikke mindst håndtaget, kan tåle den høje temperatur, som et klassisk grydebrød bages på. Så undersøg hvilket mærke din gryde har.
Jeg selv bruger en klassisk støbejernsgryde, fordi den sagtens kan holde til de høje temperaturer. En lergryde som en rømertopf kan også bruges, men i så fald anbefaler jeg at bunden dækkes af bagepapir, da dejen ellers risikerer at sætte sig fast.
Grydebrød med kærnemælk
Grydebrød med kærnemælk
Ingredienser
- 20 g gær
- 5 1/2 dl kærnemælk
- 1 spsk olie
- 2 tsk groft salt
- 700 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- ekstra olie til at smøre gryden med
Fremgangsmåde
- Rør gær med kærnemælk. Tilsæt olie, salt, sukker og hvedemel og ælt grundig(jeg bruger en køkkenmaskine) Ælt til dejen slipper.
- Kom et viskestykke over og lad efterhæve i 3 timer på bordet
- Sæt ovnen på 250 grader og sæt gryden heri. Lad den varme op
- Kom dejen i gryden og sæt låg på. Bag i 20 minutter på den høje temperatur. Tag låget af og bag færdig i ca. 25 min på 200 grader til brødet er dejligt gylden. Tip. (hold øje undervejs. Ovne varmer forskellig. Måske skal brødet ud lidt før, hvis det får for meget varme)
- Tag brødet forsigtigt ud af formen og lad afkøle på en rist
Noter
Grydebrød med kærnemælk
Sådan ser det her grydebrød med kærnemælk ud efter 3 timers hævning på køkkenbordetAndre opskrifter på grydebrød
Koldhævet grydebrød med ølandshvede, Italiensk grydebrød med tipo 00, Verdens bedste grydebrød
Flere opskrifter på mad, kager, og brød?
Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre allerede har gjort. De har nemlig skrevet deres mail op i den grå firkant på forsiden. På den måde modtager man en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Selvfølgelig helt kvit og frit.
Håber vi høres ved
Hilsen Benedicte
Den er helt gal.
Der skal ikke olie i gryden. Så brænder brødet fast i gryden, og det lugter forfærdeligt.
Hvis man er bange for at brødet sidder fast i gryden, så drys lidt groft mel eller havregryn i bunden af gryden.
godt tip med mel og havregryn.Men personligt har jeg god erfaring med olie, som oven i købet giver en fantastisk sprød overflade. Men hver “gryde” er jo forskellig.
Hilsen Benedicte
Tak 🙂
Der er da noget galt der:
1. Sæt ovnen på 250 grader og sæt gryden heri. Lad dem varme op
2. Kom dejen i gryden og sæt låg på. Varm op og kom nu olie i. Hæld dejen heri og bag i 20 minutter på den høje temperatur.
Man kan da ikke komme dejen i gryden TO gange. Hvornår skal dejen ned i den 250 grader varme gryde? Kan du ikke lige omskrive pkt 2, så det er mere klart. Så tror jeg lige jeg vil prøve det brød.
Nej det kan man selvfølgelig ikke. Det var en svipser. Blot i én gang.
Håber det giver mere mening nu.
Hilsner fra Benedicte😊
Gode opskrifter
Dejligt at høre. Tusind tak 😊
Mange hilsner Benedicte