hindbær marmelade næsten sukkerfri

Hindbærmarmelade næsten uden sukker?Elsker du marmelade ligesom os herhjemme, så vil du være begejstret for denne hindbærmarmelade næsten uden sukker.

hindbaermarmelade_naesten_uden_sukker

Hindbaermarmelade_naesten_uden_sukker

Denne er nem og god den her omgang hindbærmarmelade næsten ingen sukker. Når jeg laver marmelader herhjemme, minimerer jeg ofte sukker indholdet.  De behøver faktisk slet ikke indeholde så meget sukker, som de færdiglavede fra fabrikkerne.  Da vi jo selv laver marmeladen, kommer vi jo også en stor mængde bær i, hvilket fabrikkerne jo sjældent gør. De kommer til gengæld mere sukker og vand i. Det gider vi ikke. Nope. Vi napper den uden alt det pjat og og nyder den rene vare- bær. Masser af bær.

Vi har en “stort marmeladespisende” dreng i familien☺️, så spare på sukkerindtaget, hvor spares kan. Vanillen er med til at søde i stedet. Jeg bruger gerne almindelig vanillesukker, men når jeg har det på lager er det fremragende at pille indholdet af en halv vanillestang ned i en portionsstørrelse som denne.

Hindbær er endvidere god kilde til  A og C vitaminer, så et hurtigt opkog af hindbærrene er at foretrække for at bibeholde flest mulige vitaminer i bærrene.

Jeg kan med ro i sinde love dig, at du ikke går tilbage til købe marmelade, når du først er gået i gang med at lave din egen. Der er så meget mere smag i, bid i og ikke mindst bær i den hjemmelavede slags. Lav større portioner, når du først har fået rutinen, så kan du altid hive en frem fra lager.

Ingredienser til hindbærmarmelade næsten uden sukker:

400 gram sukker

4 spsk. sukker

3 tsk. vanillesukker eller vanillen fra en vanillestang

3 tsk. sukker rørt op med 3 tsk melatin i en lille skål.

Sådan gør du:

Kog bærrene med de 4 spsk. sukker. Kog et par minutter. Tilsæt  melatin/sukkerblandingen og kog med et par minutter.

Hæld på glas.

Tip til når du laver hindbærmarmelade:

Du kan genbruge gamle glas, fra eksempelvis sennep osv. De mindre glas er de bedste, både fordi de er mindre klodsede og fylder mindre på køl, men også fordi du slipper for at bruge så meget atamon(som bruges til at konservere). For jo mindre glas, jo færre gange ud i stuetemperatur, jo færre skeer kommer ned i glasset og jo færre bakterier får muligheden for at formere sig. Voila:o)

Her kan du finde opskrift på min rabarbermarmelade:

https://benedictesmad.dk/rabarbermarmelade/

 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.