Hindbærmarmelade næsten uden sukker – så nemt er det at lave din egen hjemmelavet hindbærmarmelade på ingen tid, men med masser af smag og vitaminer.
Elsker du marmelade ligesom os herhjemme, så vil du være begejstret for denne opskrift på hindbærmarmelade næsten uden sukker.
Hindbærmarmelade næsten uden sukker
hindbær marmelade
Ingredienser
- 600 gram frosne hindbær
- 0,5 dl. vand
- 3 spsk. sukker
- 3 tsk. vanillesukker eller 2 tsk. vanillepulver
- 4 tsk. melatin
- 2 spsk. sukker
Fremgangsmåde
- Kom bær og vand i en gryde og kog op. Lad det simre i 4-5 min. til bærrene er optøede og kogt ud. Kom sukker og vanille ved og kog op.
- Rør melatin med de 2 spsk. sukker og kom i gryden. Lad koge op og lad koge under låg i ca. 2 minutter. Tag fra varmen og kom lidt marmelade på en kølig ske eller skål. På den måde kan du hurtig se om den er tilpas tyknet. Det burde den være.Kom på skoldede glas. Opbevar på køl.
- Er marmeladen af en eller anden grund ikke tilpas tyknet, koges den op igen og 2 tsk. melatin røres med 2 spsk. sukker som røres i den kogende marmelade og koger med i ca. to minutter til marmeladen er tilpas tyknet.
Marmelade af frossent frugt
Den er nem og god den her omgang hindbærmarmelade næsten uden sukker. Når jeg laver marmelader herhjemme, minimerer jeg ofte sukker indholdet. De behøver faktisk slet ikke indeholde så meget sukker, som de færdiglavede fra fabrikkerne. Da vi jo selv laver marmeladen, kommer vi jo også en stor mængde bær i, hvilket fabrikkerne jo sjældent gør. De kommer til gengæld mere sukker og vand i. Det gider vi ikke. Nope. Vi napper den uden alt det pjat og og nyder den rene vare- bær. Masser af bær.
Sund marmelade opskrift
Vi har en glad og ivrig “marmeladespisende” dreng i familien, så spare på sukkerindtaget, hvor spares kan. Vanillen er med til at søde i stedet. Jeg bruger gerne almindelig vanillesukker, men når jeg har det på lager er det fremragende at pille indholdet af en halv vanillestang ned i en portionsstørrelse som denne.
Hindbær er endvidere god kilde til A og C vitaminer, så et hurtigt opkog af hindbærrene er at foretrække for at bibeholde flest mulige vitaminer i bærrene.
Jeg kan med ro i sinde love dig, at du ikke går tilbage til købe marmelade, når du først er gået i gang med at lave din egen. Der er så meget mere smag i, bid i og ikke mindst bær i den hjemmelavede slags. Lav større portioner, når du først har fået rutinen, så kan du altid hive en frem fra lager.
Tip til når du laver hindbærmarmelade:
Du kan genbruge gamle glas, fra eksempelvis sennep og mayonnaise osv. De mindre glas er de bedste, både fordi de er mindre klodsede og fylder mindre på køl, men også fordi du slipper for at bruge så meget atamon(som bruges til at konservere).
Opbevaring af hjemmelavet marmelade
For jo mindre glas, jo færre skeer kommer ned i glasset og jo færre bakterier får muligheden for at formere sig. Derfor.
Du kan vælge at skylle de rene glas med atamon inden der kommer marmelade i dem. De forhindrer mugdannelse. Du kan også blot skylle med kogende vand og så være varsom med, hvor meget du rører ved både marmelade og glas, når marmeladen hældes i.
I en husholdning som min med mange mennesker, bliver hvert glas hurtigt tømt. Derfor er det nok for mig at skylle glassene med kogende vand og herefter opbevare på køl. Laver jeg til gengæld mange glas af gangen, skyller jeg glassene med atamon. Det skyldes at der går længere tid inden jeg kommer til bundet i glassene, samt at jeg opbevarer dem i mit viktualierum/bryggers og ikke på køl.
Flere hjemmelavede marmelader?
Her kan du finde bare nogle af mine opskrifter på marmelader, som er SÅ gufiliguf!
https://benedictesmad.dk/rabarbermarmelade/
Jeg vil meget gerne prøve opskrift på marmelade, men hvilken slags melatin?
På forhånd tak.
Mvh Anni Andersen
Hejsa,
Bare det helt almindelige røde pose melatin fra tørslef(tror jeg det hedder)
Hilsen Benedicte 😊