Mornay sauce opskrift – cremet og lækker hjemmelavet mornay sauce. Den er lynhurtig at røre sammen og er en af de ret vigtige grundingredienser i en klassisk lasagne. Den creme mornaysauce.
En mornaysauce er egenlig bare en bechamelsauce, hvor der er tilsat ost. Det er der ikke i en bechamelsauce, som faktisk bare er en opbagt hvid sauce. Den her indeholder osten, som lige giver den ekstra cremethed, som mange pastaretter nyder godt af.
Det er nemt at trylle en hurtig mornay sauce til lasagne eller andre pastaretter frem. Alt det kræver er smør, mel, mælk, salt, peber og revet muskatnød.
Denne her mornaysauce er rigtig god som fyld i lasagner og andre pastaretter, som har godt af en god cremet ost og det synes jeg personligt klæder de fleste pastaretter. Kommer du den her omgang mornaysauce i en lasagne, eller pastaret passer størrelsen til ca. 500 gram hakket oksekød eller 4-500 gram pasta. Den smager lige akkurat som den mornaysauce, som man kan købe i kartoner i butikkerne og er omtrent lige så hurtig at lave!
Mornay sauce opskrift
Hjemmelavet mornaysuce
Ingredienser
- 30 gram smør
- 4 spsk. hvedemel
- 5 dl. mælk(mini, let eller sødmælk)
- 120 gram revet ost(fx. mozarella eller gratineringsost)
- 0,5 tsk. revet muskatnød(eller skallen af en halv muskatnød)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Smelt smør på lidt over middel varme og rør mel i, mens du pisker til en tyk masse.
- Kom mælk ved og pisk, mens den tykner. Det tager et par minutter (stadig)på lidt over middel varme. Tilsæt revet ost og vend rundt til det smelter, mens pas på det ikke bærnder på.
- Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
- Brug nu enten i en lasagne eller top på en pastaret, som cremet sauce.
Til den ultra nemme hverdagsret, som jeg ved at alle børnene gerne spiser bruger jeg den her hjemmelavet mornay sauce ved at koge 400 gram pasta, som jeg kommer i et ildfast ved. Så kommer jeg fx. lidt frisk spinat eller finthakket peberfrugter over, topper med lidt pølser eller skinketern og kommer så mornay sauce over. Ind i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. Halvvejs igennem drysser jeg en håndfuld revet ost over, så rette bliver sprød og gylden på toppen.
Lignende opskrifter:
Hakkebøffer i pikantsauce , One pot pasta med laks, pastasalat med cremet dressing med ketchup
0 kommentarer