Hjemmelavet pizza- den bedste og hurtigste pizza
Hmmm, hjemmelavet pizza! Vi har den regel herhjemme, at man som udgangspunkt ikke skal vælge at lave noget, som er lavet før, når det er børnenes maddag. Altså godt smager pizza, burger, spaghetti, lasagne og så videre, meeen det er altså okay at at øge børnenes kulinariske horisont bare en smule. Det sker helt naturlig, når de skal tænke lidt bredere i forhold til valg af mad, som de vil lave.
8- årige Christian besluttede sig for at lave pizza. Det er en skøn og hurtig ret, hvilket er så ganske okay, for så bliver hele processen en sjov omgang, hvor der er begejstring under hele forløbet.
Pizzadejen her er super god fordi den ikke kræver hævning, er hurtig at lave og dejlig nem at arbejde med – også for små hænder!
Til pizzadejen, hvor du får 4 mellemstore pizzaer skal du bruge:
25 gram gær
4 dl. lunken vand
2 dl. durummel
3,5 dl hvedemel
Således gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt nu først durummel og herefter hvedemelet. Hæld lidt i ad gangen, måske skal du justere lidt i mel mængden- det kommer nemlig an på meltypen du bruger.
Ælt dejen i en skål. Det tager ingen tid, bare sørg for at den er “samlet”. Tag nu 4 stykker dej og form hver af dem til pizzabunde. To på hver bageplade. Du kan også lave to store – det kommer ikke så nøje.
Fyld:
400 ml. tomatpassata(jeg bruger 600 grams flaskerne fra Netto, hvor tomaterne er helt purerede)
Skinke(skinke – skiver af god kvalitet eller hvad du nu er mest begejstret for)
Pepperoni(jeg synes pepperoni fra Hanegal smager godt, men brug hvad du synes er bedst)
Revet cheddar(men pizzaost, mozzarella går lige godt)
Evt. rucola/chili/oregano.
Altså vi gik lige på og lavede ikke noget vildt ud af pizzasaucen, men
0 kommentarer