Honninghjerter – søde og milde honninghjerter i den søde juletid
Honninghjerter er Christians valg, vanillekranse er Willums og julekagemænd er Elisabeths jule-bage valg. Sådan er det, og det skal der ikke ændres på! Nu venter jeg bare på, hvilken slags julekager Axel kommer til at foretrække. Tror vi er ude i en gang pebernødder!
Det er lidt rart med de traditioner og for mig er det hyggeligt, at børnene ved hvad der for dem hører julen til.
Den her opskrift på honninghjerter kan med fordel laves et par dage før, men hvis du har blot 3 timer til at lade dejen hvile går det også. der findes opskrifter på klassiske honninghjerter som skal hvile i op til tre- fire måneder. Det har jeg endnu til gode at lave herhjemme. Ej, men seriøst, hvem tænker på honningkager i juli- august måned? Desværre ikke mig. Så tjekket er jeg ikke. Men så er det jo godt at det alligevel sagtens kan lade sig gøre at bage lækre og honningsøde julehjerter alligevel.
Honninghjerter skal være let bløde, med en mild smag af julekrydderier og så selvfølgelig honning. Og sådan her laver jeg vores:)
Honninghjerter –
Nem opskrift på den søde julekage med honning
Ingredienser
- 150 gram honning
- 125 gram smør
- 150 gram brun farin
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. bagepulver
- 600 gram hvedemel(hold lidt, ca. 50 gram af melet tilbage til æltning)
- 2 stk. æg
chokolade til pynt
Fremgangsmåde
- Kom honning, smør og brun farin i en gryde. Smelt langsomt og lad afkøle.
- Rør kanel, ingefær og nelliker i. Kom mel, bagepulver og æg ved. Saml dejen.
- Kom dejen i en skål eller lukket plasticpose og sæt til hvile i mindst 3 timer på køl. (Den kan med fordel stå i op til 3 dage)
- Tag dejen ud af køleskabet og sæt ovnen på 190 grader(almindelig ovn- 170 grader ved varmeluft)
- Udstik nu hjerter eller hvilken form du fortrækker. Lad dejen være ca. 8 mm tyk. Bag kagerne i cirka 10 min, til de begynder at dufter, men inden de bliver rigtig brune. Afkøl og pynt med smeltet chokolade.
Ud af denne her portion får du ca. 40 honninghjerter. Det er ikke de store klassiske honninghjerter, så hvis du er til det kan du vælge at lave store i stedet og få ca. 15 store hjerter. Laver du dem både større og tykkere end de 8 mm, bør du selvfølgelig bage dem længere tid. Hold øje undervejs.
Tip
“Først skal træet vises, siden skal det spises….”
Da honninghjerterne ikke bliver sprøde kan du sagtens bruge dem til ophæng på juletræet. Lav et hul i toppen, når de er nybagte. Sæt en silkesnor og kom på træet.
Da jeg var barn var det mit største ønske, at der var spiselige sager på juletræet! Det var der så aldrig, så det kommer der på vores. Dog sørger jeg for at hænge slikstokke og honninghjerter noget højt, så mindstemanden ikke bliver for fristet…
De kan i øvrigt snildt holde sig et par dage på træet, hvis de da får lov til at hænge så længe! Kræmmerhuse med pebernødder er nu heller ikke så ringe jo( Sprøde pebernødder med fuldkorns-hvedemel)
Hvis du er i jule-kage-bage-humør, så se videre her. Måske denne her kunne friste?
Jeg elsker jødekager, fordi jeg er vild med kanel. Både i madretter og bagværk. Duften af kanel er duften af jul- hele året rundt.
https://benedictesmad.dk/joedekager/
Mange hilsner fra Benedicte 💜
0 kommentarer