Honninghjerter

Honninghjerter er Christian valg, vanillekranse er Willums  og julekagemænd er Elisabeths jule-bage valg. Sådan er det, og det skal der ikke ændres på!

Det er lidt rart med de traditioner og for mig er det hyggeligt, at børnene ved hvad der for dem hører julen til. Honninghjerter kan med fordel laves et par dage før, men hvis du har blot 3 timer til at dejen hvile går det også. Honninghjerter skal være let bløde, med en mild smag af julekrydderier og så selvfølgelig honning.

honninghjerter

Honninghjerter

Honninghjerter

Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

  • 150 gram honning
  • 125 gram smør
  • 150 gram brun farin
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. bagepulver
  • 600 gram hvedemel(hold lidt, ca. 50 gram af melet tilbage til æltning)
  • 2 stk. æg

chokolade til pynt

Sådan gør du

  1. Kom honning, smør og brun farin i en gryde. Smelt langsomt og lad afkøle.

  2. Rør kanel, ingefær og nelliker i. Kom mel, bagepulver og æg ved. Saml dejen. 

  3. Kom dejen i en skål eller lukket plasticpose og sæt til hvile  i mindst 3 timer på køl. (Den kan med fordel stå i op til 3 dage)

  4. Tag dejen ud af køleskabet og sæt ovnen på 190 grader(almindelig ovn- 170 grader ved varmeluft)

  5. Udstik nu hjerter eller hvilken form du fortrækker. Lad dejen være ca. 8 mm tyk. Bag kagerne i cirka 10 min, til de begynder at dufter, men inden de bliver rigtig brune. Afkøl og pynt med  smeltet chokolade.

Ud af denne her portion får du ca. 40 honninghjerter. Det er ikke de store klassiske honninghjerter, så hvis du er til det kan du vælge at lave store i stedet og få ca. 15 store hjerter. Laver du dem både større og tykkere end de 8 mm, bør du selvfølgelig bage dem længere tid. Hold øje undervejs.

Tip

“Først skal træet vises, siden skal det spises….”

Da honninghjerterne ikke bliver sprøde kan du sagtens bruge dem til ophæng på juletræet. Lav  et hul i toppen, når de er nybagte. Sæt en silkesnor og kom på træet.

Da jeg var barn var det mit største ønske, at der var spiselige sager på juletræet! Det var der så aldrig, så det kommer der på vores. Dog sørger jeg for at hænge slikstokke og honninghjerter noget højt, så mindstemanden ikke bliver for fristet…

honninghjerter

Hvis du er i jule-kage-bage-humør, så se videre her. Måske denne her kunne friste? Jeg elsker jødekager, fordi jeg er vild med kanel. Både i madretter og bagværk.  Duften af kanel er duften af jul- hele året rundt.

https://benedictesmad.dk/joedekager/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.