sprød müsli med honning

Honningristet müsli er jeg vild  med at toppe på en portion skyr, havregryn eller blot spise som det rene snack

Det smager jo fantastisk.  Og ved at lave din eget müsli bestemmer du helt selv, hvad du kommer i. Den helt enkle med kun havregryn og honning er enkel og nem eller den mere fyldige mysli, med nødder, kerner og tørret frugt og bær.

Det er såre simpelt at lave müslien selv. Når du først er kommet i gang med at riste müslien selv er der stor sandsynlighed for at du ikke gider købeudgaven mere. Både fordi man selv kan bestemme hvad der kommer i, men også fordi du kan begrænse sukkermængden.

Desværre er købeudgaverne ofte noget sukkerholdige. Da müslien ristes i ovnen fremfor på panden er det nemmere at begrænse mængden af honning. I den her udgave er der tilsat kerner og nødder, men du kan sagtens lave udgaven med blot havregryn. Du tilsætter blot den mængde havregryn i stedet for kerner og nødder.

Se opskrift på honningristet müsli lige her.

honningristet müsli

 

sprød musli med honning - så nem

Ingredienser

  • 200 gram finvalsede havregryn
  • 100 gram blandede nødder(jeg brugte mandler og hasselnødder)
  • 60 gram græskarkerner
  • 70 gram honning

Sådan gør du

  1. Vend havregryn med nødder og kerner.

  2. Kom flydende honning ved(er det fast honning varmer jeg den kort i microovnen, så er den lettere at blande i müslien)

  3. Vend nu det hele meget grundigt og fordel på bagepair på en bageplade. Sæt i ovnen i ca. 15 min på 180 grader (varmeluft). Vend et par gange undervejs og tag ud, når det er let gyldent. Det blicer dejligt sprødt, når du tager det ud.

honningristet müsli

honningristet müsli

honningristet müsli honningristet müsli

Med fire børn herhjemme kan der ryge helt eksorbitant store mængder mad ned. Seriøst store mængder! Som mange andre børn(og vokse) er de glade for søde sager. Den honningristede müsli er en rigtig fin måde at kontrollere bare en smule af deres sukkerindag på. For helt ærligt, det kan gode blive til den søde side somme tider. De spiser lige så gerne den her müsli, som de søde købe udgaver.

Hjemmelavet müslibar

Havregryn har vi, ligesom mange andre altid på lager. Derfor kan man nemt trylle sager frem. Her er lidt af mine havregrynsfavoritter.

 

Müslibarer med speltpops

Bare fordi muslibarer altid er godt, ikke? Kom Fx.en hjemmelavet müslibar i tasken inden sport eller nyd til eftermiddagsteen om eftermiddagen.

De bedste havregrynskager

Ja, bare fordi at de er… som navnet siger … de bedste!

 

Tak fordi du læste med her på Benedictesmad. Det er jeg  rigtig glad for.

Husk at du kan finde mig på de sociale medier som facebook, instagram, Pinterest og bloglovin. Du er også meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde.

Take care!

Kh. Benedicte 

 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.