Koldhævet brunsviger er simpelthen en nem og ganske enkel hel måde at bage en snasket og svampet brunsviger. Fidusen med en koldhævet brunsviger kage er at dejen koldhæver. Det gør så nemt at sende den i ovnen, enten til en morgenkage eller til eftermiddagskaffen, da brunsvigerkagen hviler i køleskabet i 6-8 timer.
Jeg synes at den er helt tilpas snasket og herhjemme er der lutter glade børn, når brunsvigeren kommer på bordet. Da dejen koldhæver er gærmængde minimal og dermed holder kagen sig svampet i længere tid. Jeg ved ikke om du synes at en brunsviger skal serveres med flødeskum. Det er helt op til dig. Det afhænger vist af, hvor i kongeriget man bor 🙂
Koldhævet brunsviger
koldhævet brunsviger
Ingredienser
- 10 g gær
- 1,5 dl minimælk eller kærnemælk
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 50 g blødt smør
- 1 nip kardemomme
Topping
- 160 g smør
- 160 g brun farin
- et nip kanel
Fremgangsmåde
- Opløs gær i mælk
- Kom øvrige ingredienser ved og ælt grundigt. Dejen er nu godt blød.(en køkkenmaskine kan bruges)
- Kom i en beklædt form på ca. 30x 20 cm og tryk ned i kanterne. Dæk med film
- Sæt på køl i 6-8 timer. Tag dejen ud af køleskabet og lad hæve i minimum 20 min, mens remonce røres sammen. Remonce kommer i gryden og piskes grundigt, så smør og sukker samles.
- Tænd ovnen på 180 grader ved varmeluft. Med fugtige fingre trykkes i dejen. Fordel remonce herover.
- Bages i midten af ovnen i ca. 15 min til kagen er gylden og boblende.
Dejen til en koldhævet brunsviger er nem at røre sammen og selv om jeg er ganske glad for at røre min dej på en køkkenmaskine, gør jeg det ikke nødvendigvis med denne. Ofte ælter jeg dejen sammen om aftenen inden jeg går i seng, og meget gerne i weekenden.
På den måde er det nemt, så snart man vågner op at komme den i ovnen. Og vupti vupti, efter kort tid er den på brunchbordet. Når jeg har noget ekstra godt at lokke med er sandsynligheden for at jeg ser alle mine børn ved det sene morgenbord her lidt større 🙂
Andre opskrifter, som ligesom den her koldhævet brunsviger, er lavet på gær.
En sød dej lavet med gær og med en snasket fyld er noget det bedste. Så er det ligesom en blanding mellem kage og brød. Det holder bare. Se her andre bud på netop den slags for kager…
Bradepandekage af gærdej, Kanelsnegle med bagepulver(uden gær)
0 kommentarer