Krebinetter eller carbonader :
Det er jo en klassiker. Krebinetter eller carbonader, som andre kalder det. Det er vist afhængig af, hvor i landet du kommer fra, om du kalder det den ene eller det andet. Godt det smager det ihvertfald og så er det en af de gamle klassikere herhjemme i DK, jeg synes børnene bør kende til.
De gamle klassikere serveret med kartofler og rigelig med sovs, det er da en hitter. Det er mit indtryk, at mange af de gamle klassiske retter med eksempelvis kartofler efterhånden ofte bliver byttet ud med andre ting, som pasta, nudler etc. og det er jo i grunden lidt ærgerligt synes jeg. Altså det smager jo godt, det er slet ikke det, men der er da noget over de gamle klassikere. Er der ikke?
Mange børn er faktisk så ganske pjattede med de gamle klassikere og elsker kartofler med rigeligt med sovs. Det tager jo egentlig ikke så lang tid at lave.
Her får du et bud på en ret, som du kan lave sammen med de yngste i huset. Èn ting er dog sikkert. Du må ikke gå ned på sovsen. Den skal der altså være nok af…
Krebinetter/carbonader med kartofler og masser af dejlig sovs:
(portion til en familie på 4-6 rimeligt storspisende)
1000 gram hakket kalv og flæsk eller altenativt hakket flæskekød- svarer til ca. 8-10 krebinetter/carbonader.
2 æg
Rasp
kartofler
Sovs:
ca. 2 dl kogevand fra grøntsagerne eller kogt vand, hvis du ikke koger grøntsager til retten.
3 dl fløde
50 gram smør
3 spsk mel
sovsekulør
Evt. 1 spsk ribsgele
Sådan laver du krebinetter/carbonader
- I en dyb tallerken knalder du to æg ud, som du pisker op med en gaffel.
- I en anden dyb tallerken hælder du rasp i.
- Nu former du hver bøf. Du må gerne være lidt grundig her, da varmen fra hænderne hjælper fedtet i kødet til at trænge ud og blive til sammenhængende krebinetter!
- Nu varmer du en pande op med med en blanding af smør/olie.
- Når du har formet hver bøf vender du dem først i æggemassen og derefter i raspen. Giv dem lille tryk i raspen. De skal ikke være flade, men heller ikke høje. Steg krebinetterne ca. 4-5 minutter på hver side på mellemvarme. Vær ´ obs på, at raspen ikke brænder på.
- Tag dem af og læg på fad med folie over og eventuelt ind i ovnen på ca. 100 grader, hvor de holdes lune.
Sauce
- På panden, hvor du har stegt kødet skraber du lige det værste rasp fra, hvis der er sådan tilbage.
- Smelt smørret og hæld melet ved. Rør kraftigt rundt. Efter et minut eller to har du en såkaldt melbolle. Tilfør nu fløde og vandet. Kog op til en passende konsistens.
- Krydr med salt/peber og eventuelt 1 spsk ribsgele. Hæld lidt sovsekulør i, men husk kun lidt, da det farver meget.
Server med dampede grøntsager, grøntsagsstave eller en frisk salat eller lignenede….
Tip
Har du lyst til at lave mere mad med junior derhjemme?
Det er hyggeligt og lærerigt for begge parter. Denne her opskrift er med kylling og er en evig hitter og er nem at lave. Og så er den med to favoritingredienser, som mange børn kan lide, nemlig brun farin og ketchup :barbecuemarineret kyllingelår
0 kommentarer