Lækker ovnbagt spidskål

Alt det andet, LCHF (Low carb high fat)

Ovnbagt spidskål er super nemt tilbehør til de fleste retter og det er bare én af de retter med spidskål jeg laver for tiden. Hele året rundt er spidskål godt, men navnlig fra efteråret og frem går jeg all in. Det er på denne tid  at de fleste spidskål er danske. Ovn bagt spidskål kan laves både med rød spidskål og hvid spidskål. Det gør intet for smagen, om du bruger det ene eller andet. Brug hvad du har.

Rød spidskål i ovn

De røde spidskål er bare så fine i farven og er super gode i salater, igen mest på grund af farven. Den fine lilla-  farve pynter altid på tallerkenen. Parmesanost eller mozzarella ost, sammen med timian og lidt olie giver sprødhed og smag til den sprøde spidskål, som får en dejlig sødme, når den er tilberedt. Du kan vælge at give den længere tid i ovnen end de 30 minutter opskriften foreskriver. Det kan du gøre, hvis du ønsker en mere gennemmør spidskål. I så fald kan du dække retten med lidt bagepapir eller folie, så osten ikke bliver brændt.

Størrelsen på spidskål varierer og måske står du med et stort spidskål eller et noget mindre. Det gør selvfølgelig lidt ved længden på bagetiden. Ellers er det bare en ultra nem opskrift ovn bagt spidskål, som tager kort tid at lave og er en god måde at nyde den sunde kål på.

Den røde spidskål er noget af det smukkest vi har herhjemme og jeg elsker farverig mad. Og i den her ovnbagte spidskål får du et  tilbehør, som er både smukt, sundt og super nemt. Det da fint, ikke?

Bagt spidskål med parmesan

Bagt spidskål

Ovnbagt rød spidskål gratineret med ost. Du kan bruge både mozzarella og parmesan ost, som giver smag og sprødhed til den færdige spidskål.

Ovnbagt spidskål med ost

Bagt spidskål med krydderurter

Til rød spidskål i ovn skal du blot bruge følgende:

Bagt spidskål

Ovnbagt spidskål
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 1/2 stk. spidskål
  • 4 spsk. olie
  • kviste af timian eller 2-3 tsk. fulde tørret timian
  • salt og peber
  • 6 spsk. revet parmesanost

Fremgangsmåde

  • Skær spidskål i kvarte. Er det et meget stort spidskål kan du halvere og blot bruge halvelden skåret i fire dele.
  • Kom i et fad og fordelolie, timian, salt, peber, olie og parmesanolie eller mozarella henover.
  • Sæt i ovnen i ca. 30 min. til spiskålen er bagt, men gerne har en smule bid.
  • Du kan evt. tilsætte en smule mere ost, hvis du synes og det tilsættes så de sidste par minutter af bagetiden.

Opskrifter med spidskål

Spidskål er lækkert både ovnbagt som i den her opskrift på ovnbagt spidskål, men spidskål er nok aller mest nydt i salater. Den sprøde spidskål er mildere i salater end den klassiske og sig større kål, som hvidkål. Derfor er jeg også overbevist om, at salget af spidskål efterhånden er noget større end salget af hvidkål!

Spidskål er nemt at arbejde med og skal bare aller helst fintsnittes, når det skal i salater. Giv herefter den snittede kål et kram imellem hænderne, så det bliver nemmere at spise. Se her bare et par stykker af mine salat opskrifter med spidskål her, samt en dressing der går fremragende til spidskål.

vintersalat med spidskålSpidskål og skinke omelet,

Soyadressing til spidskålssalat

Tak fordi du læste med 🙂

Du er mere end velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Du kan også følge mig på de sociale medier, som instagram, facebook eller pinterest. Jeg ville elske at mødes herinde.

Ses!

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest