Langtidsstegt marineret kalve cuvette

Gæstemad, Hverdagsmad til store og små

Marineret kalve cuvette…

Kalve cuvette – langtidsstegt i den skønneste marinade, synes jeg er lige det der skal til for at gøre det ellers lidt neutrale stykke kalvekød fyldt med saft, kraft og smag. Det smager bare mega godt og kødet bliver dejligt mørt p denne måde.

Marineret kalve cuvette

marineret kalve cuvette

marineret kalve cuvette

 

Kalve cuvette tilberedning

En kalve cuvette er måske ikke kendt som det fineste stykke kød på dyret, men tilberedt korrekt kan det blive det møreste stykke kød, som man nærmest kan skære over – med øjenvipperne! Så mørt, så saftigt, så knald hamrende lækkert.

Servér fx. den møre kalve steg med en god fyldig salat med masser af fyld og et godt stykke grovbrød. Eller flødekartofler, bagekartofler, kogte kartofler?

Kalvecyvette kernetemperatur

Du kan vælge at tilberede kødet i op til fire timer i ovnen på lave temperaturer eller, hvis du ikke har tid, blot give det en times tid eller lidt under. Uanset hvad du vælger, er det en god idé at have et stegetermometer ved hånden. Så kan kødet hives ud af ovnen, præcis når den rammer den rette temperatur. Dog må jeg lige komme med en tilføjelse til det med en stegetermometer. der skal nødig stikkes for meget i kødet, for hver gang risikerer man at en anelse saft ryger ud af kødet og det ønsker vi ikke. Det skal blive i kødet. Jeps. Så langt så godt. Har du få ingredienser på lager i dit køkkenskab, kan du røre en dejlig marinade sammen med masser af salt.

cyvette_marinade

Marineret kalvecyvette

Opskrift på det møreste stykke marineret kalve cyvette. Marinér kødet i - op til 12 timer for det møreste stykke kød.
Print opskrift Pin opskrift
10 t 10 min
Antal: 1 kalve cuvette (600 gram)

Ingredienser

  • 2 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. sød chili sauce
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. ketchup
  • 2 fed. hvidløg(revet)
  • 1 stk. kalve cyvette (ca. 600 gram)

Fremgangsmåde

  • Rør marinaden sammen af soyasauce, sød chili sauce, brun farin, ketchup og revet hvidløg. Gnid kødet godt ind i marinaden og lad den hvile på køl - tildækket i alt fra 1 time til 12 timer. Jo længere tid desto bedre. Kom kødet i en beholder med låg, fx. en stegeso ala en rømertofp eller anden holder med låg.
  • kødet ovnsteges på ca. 100 grader i ca. 4 timer - Eller på 175 grader i 1 time, hvis du ikke har tidet til det. Kernetemperatur på ca. 62 grader for det bedste resultat.

Du vil måske være interesseret i:

Klassisk mørbradgryde med oksekød og pølsermørt og langtidsstegt kalkunbryst med fyldMør og langtidsstegt kalvefilet

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest