Marineret kalve cuvette…
Kalve cuvette – langtidsstegt i den skønneste marinade, synes jeg er lige det der skal til for at gøre det ellers lidt neutrale stykke kalvekød fyldt med saft, kraft og smag. Det smager bare mega godt og kødet bliver dejligt mørt p denne måde.
Marineret kalve cuvette
Kalve cuvette tilberedning
En kalve cuvette er måske ikke kendt som det fineste stykke kød på dyret, men tilberedt korrekt kan det blive det møreste stykke kød, som man nærmest kan skære over – med øjenvipperne! Så mørt, så saftigt, så knald hamrende lækkert.
Servér fx. den møre kalve steg med en god fyldig salat med masser af fyld og et godt stykke grovbrød. Eller flødekartofler, bagekartofler, kogte kartofler?
Kalvecyvette kernetemperatur
Du kan vælge at tilberede kødet i op til fire timer i ovnen på lave temperaturer eller, hvis du ikke har tid, blot give det en times tid eller lidt under. Uanset hvad du vælger, er det en god idé at have et stegetermometer ved hånden. Så kan kødet hives ud af ovnen, præcis når den rammer den rette temperatur. Dog må jeg lige komme med en tilføjelse til det med en stegetermometer. der skal nødig stikkes for meget i kødet, for hver gang risikerer man at en anelse saft ryger ud af kødet og det ønsker vi ikke. Det skal blive i kødet. Jeps. Så langt så godt. Har du få ingredienser på lager i dit køkkenskab, kan du røre en dejlig marinade sammen med masser af salt.
Marineret kalvecyvette
Ingredienser
- 2 spsk. soyasauce
- 4 spsk. sød chili sauce
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. ketchup
- 2 fed. hvidløg(revet)
- 1 stk. kalve cyvette (ca. 600 gram)
Fremgangsmåde
- Rør marinaden sammen af soyasauce, sød chili sauce, brun farin, ketchup og revet hvidløg. Gnid kødet godt ind i marinaden og lad den hvile på køl - tildækket i alt fra 1 time til 12 timer. Jo længere tid desto bedre. Kom kødet i en beholder med låg, fx. en stegeso ala en rømertofp eller anden holder med låg.
- kødet ovnsteges på ca. 100 grader i ca. 4 timer - Eller på 175 grader i 1 time, hvis du ikke har tidet til det. Kernetemperatur på ca. 62 grader for det bedste resultat.
Du vil måske være interesseret i:
Klassisk mørbradgryde med oksekød og pølser, mørt og langtidsstegt kalkunbryst med fyld, Mør og langtidsstegt kalvefilet
0 kommentarer