Sprød pandestegt rosenkål med cheddar

Alt det andet, Salater, Vegetariske retter

Stegt rosenkål med cheddar –  Pandestegt rosenkål med cheddar.  

Tilsæt revet cheddar til den pandestegte rosenkål og bare…. mums! Mad på ingen tid. Det er ikke den store videnskab, det er ikke tidskrævende. Det er bare en nem måde at lave et sundt og nemt tilbehør med rosenkål, som beholder sin grønne farve, når det tilberedes sådan her.

Stegt rosenkål med cheddar

Pandestegt rosenkål med cheddar

Pandestegt rosenkål med cheddar

Sprød og pandestegt rosenkål med smeltet cheddar
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 200 gram rosenkål
  • Olie og smør
  • En lille håndfuld revet cheddar ost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær de yderste blade af rosenkålet. Halver dem.
  • Kom lidt olie og smør på en pande og vend de halverede rosenkål på panden i ca. 3-4 min. til de er let gyldne.
  • Kom ost over og vend rundt på mellemvarme til det er smeltet.

Stegt rosenkål med cheddar – sprød og smagfuld pandestegt rosenkål

Stegt rosenkål med cheddar

Om rosenkål

For mange har rosenkål et lidt blakket ry. Måske fordi mange har et billede af at rosenkål er noget de kun har smagt, overkogt og gråt! Det er skam! For  rosenkål skal bestemt ikke overkoges eller oversteges, det skal blot steges et par minutter. På den måde beholder det et sprødt bid og den grønne farve.

I stedet for at pandestege rosenkål kan du  vælge at blanchere dem. Så får de et ganske kort opkog, så de på den måde beholder farven og ikke bliver bløde. Sammen med en god klat smør, peber og flagesalt er det et lille kongemåltid.

De små og kuglerunde rosenkål indeholder C, E og A vitaminer og godt med fibre. Kål er generelt også kalkholdige og kalk er godt for vores knogler. Så spis løs!

Tip

Du kan i øvrigt udskifte rosenkål i den her opskrift ud med broccoli, fintstrimlet spidskål eller blomkål.

Andre grønne opskrifter

Grønt er godt og grønt er  sundt og så pynter det på enhver tallerken. En tallerken uden grøntsager kan nemt blive lidt fesent at se på, men toppet med  grøntsager i skarpe farver kan det blive den mest farverige tallerken.

Hasselback gulerødder

Gratin med masser af grøntsager

Cocotter med grøntsager og æg

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest