Cremet mælkesauce- perfekt til dampede grøntsager

Alt det andet, Hverdagsmad til store og små

En mælkesauce til dampede grøntsager gør en verden til forskel, f.eks. til en klassisk ret ala krebinetter, frikadeller, kogt skinke, fiskefrikadeller-filetter.

Ja, i det hele taget rigtig mange retter. Mælkesaucen gør det ud for en klassisk brun sauce, så den kan du såmænd skippe over og istedet for servere den her lækre hvide cremede mælkesauce til grøntsagerne og kødet.

Jeg vendte mælkesaucen i dampet blomkålsstykker og gulerødder, som var det jeg valgte som tilbehør til krebinetterne og kartoflerne. Sjovt nok, spiste børnene gladeligt med. Og tro mig. Kogte grøntsager plejer ikke at være deres speciale!

Du kan variere grøntsagerne i det uendelige. Dampet broccoli, rosenkål, fintsnittet spidskål, peberfrugter. You name it! Brug det du har og kan lide. Det vigtigste er at du blot damper grøntsagerne, de skal altså stadig have “bid”.

Til opskriften brugte jeg en mellemstort blomkål og to store gulerødder.

Nu til opskriften. Sådan laver du en mælkesauce:

Mælkesauce til grøntsager

Cremet mælkesauce til grøntsager

Opskrift på cremet og hvid mælkesauce til grøntsager
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 6 personer(som tilbehør)

Ingredienser

  • 25 gram smør
  • 1 spsk mel
  • 5-6 dl vand(gerne kogevandet fra grøntsagerne)
  • 2 dl mælk(gerne sødmælk)
  • salt/peber
  • evt. 1 dl finthakket persille

Fremgangsmåde

  • Smelt smør i en gryde.
  • Tilsæt mel og rør til en melbolle.
  • Tilsæt vand, mens der piskes. Mælk piskes med.
  • Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. persille.

De fleste af af os har sikkert vores erindringer om servering af kogte grøntsager som barn!

Du ved, sådan lidt overkogte og kønsløse serveringer? Grøntsager som havde kogt for længe, var blevet for slatne og så videre…

Det er jo egentlig en skam, da dampede grøntsager kan være så meget mere end det. Særligt serveret som en cremet mælkesauce med dampede grøntsager. Se så er der noget om det.

De fleste klassiske retter ala krebinetter og så videre er jo super læks med kartofler og en sauce. Den hvide mælkesauce gør det så ud for den klassiske brune sauce. Win-win!

Vild med klassiske danske retter?

Måske nogle af de her kunne friste?

Krebinetter. Bare fordi det altid er godt. Denne her udgave er med et lille twist, da det er fyldt med godt sager, som giver en sprød overflade og en blød midte af smeltet ost. Nam nam!

Krebinetter med fyld

 

Eller denne her frikadelle- manual!

Jeps, den er god nok! Hvordan er det lige med de frikadeller? Hvor meget salt? Hvordan bliver de saftige? Hvor meget må man røre, uden at ødelægge farsen?

Mere om det lige her:

Hemmeligheden bag bedstes bedste frikadeller!

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest