mørt og langtidsstegt kalkunbryst med fyld

Mørt kalkunbryst med bacon, flødeost og pesto.

Kalkunbryst kan være så tørt så tørt! Men tilberedes det korrekt, bliver det en skøn og mør mundbid. Kalkun smager skønt sammen med pesto, flødeost og bacon. Bacon giver både saltsmag, men giver lige så meget saft til det magre stykke fjerkræ.

Hemmeligheden bag det over-møre kalkunbryst er  langtidsstegningen. Du kan snildt få et lækkert resultat, ved at forkorte stegetiden og sætte temperaturen op. Men har du tiden vil jeg klart anbefale dig, at sætte retten ind i god tid, skrue temperaturen ned og blot glæde dig til et mørt kalkunbryst med masser af smag.

mørt kalkunbryst

Mørt kalkunbryst

Sådan laver du det møreste stykke kalkunbryst:

Du skal bruge:

ca. 8-900 gram kalkunbryst

5-6 spsk. grøn pesto

150 gram pikantost(eller naturel, eller flødeost med chili)

150 -250 gram baconskiver

2 dl fløde(eller madlavnings- eller kaffefløde)

Evt. lidt friskhakket persille eller basilikumblade til servering.

Sådan gør du:

  • Skær forsigtigt riller i kalkunkødet. Ca. 1 cm. i dybden med 2 cm. pr rille.
  • Kom først pesto, dernæst flødeost i rillerne og fordel ellers over kalkunbrystet.
  • Fordel baconskiver herover. Kom fløde ved.
  • Tænd ovnen på 80 grader og steg kødet i ca. 5-6 timer, til en midtertemperatur på 70-75 grader.(skru gerne op på 180-200 grader den sidste halve times tid for en sprød overflade.
  • Har du ikke tid til at langtidsstege, kommer du kalkunkødet ind i ovnen på 180-200 grader i ca. 1 time i alt.(dæk. evn. overfladen til til sidst, så den ikke bliver for mørk!)

 

 

mørt kalkunbryst mørt kalkunbryst

mørt kalkunbryst

 

Så nemt er det at lave en skøn ret med fjerkræ. Du kan også sagtens skifte kalkunbrystet ud med kyllingebryst i stedet. Hvis du gør det er det samme mængde topping, blot fordelt over flere stykker kyllingebryst.

Endnu et tip til, hvordan du får det møreste stykke kalkun  eller kyllingebryst?

Citron, appelsin eller limesaft.

Jeps, lige præcis en af de tre ingredienser er det der skal til. Det mørner kødet, hvis du lader det ligge i flere timer(f.eks. natten over) inden du steger det. Saften af citrusfrugten er det eneste du skal bruge. Det smager overhovedet ikke igennem, men mørner blot.

Kylling og kalkun er ofte på menuen herhjemme. Det er magert og kan tilberedes på så mange måder. Her er bare lidt af vores favoritopskrifter herhjemme: Enchiladas med kylling ,kyllingspyd med soya og honning 

eller de her Sprøde kyllingenuggets.

Det er svært at vælge. Der er mange!

Nyt fra mig?

Har du lyst til at vide, når der er nyt her på bloggen?

Du kan se mere på instagram eller facebook

Eller du er velkommen til at skrive sign up med din mailadresse. Så får du en lille besked, når der er nyt herfra.

De allerbedste hilsner,

Kh. Benedicte🖤

 

Follow:

2 Comments

  1. Anne - Sofie A
    2. februar 2020 / 17:27

    Hej
    Nu du og din familie har været i Australien så må du ha’ fået strudse kød. Har ikke kunnet finde det længe men syntes godt om det?
    Dejlig du er tilbage.
    Anne – Sofie

    • Benedicte
      Forfatter
      3. februar 2020 / 04:31

      Tak! Det er fedt at være tilbage:)
      Nej. Strudsekød? Desværre ikke. Det må da komme på “prøve af ” listen.
      Aller bedste hilsner, Benedicte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.