Min erfaring med børn i køkkenet fortæller mig, at det er bedre at sætte ambitionerne lidt lavt. Med det mener jeg, at det bliver en større succes, når man kan fastholde børnenes interesse under hele forløbet. Og det er naturligvis lettere, når retten han/hun laver er nem at tilberede.
Her er et bud på, hvad du kan lave med dit mindre barn- eller måske dit store barn kan lave helt selv?:
Ingredienser:
Portion til ca 5 pers.
500 gram spaghetti
ca. 3 pakker bacon
4 æg
2,5 dl fløde
ca 100 gram revet parmesanost
salt/peber
Således:
- Kødet skæres i mindre stykker og svitses på panden til det er færdigstegt.
- Kog spaghettien. I en skål pisker du æggeblommer, fløde, osten, salt og peber sammen.
- Når spaghettien er klar = al dente(bidefast) hælder du vandet fra, vender baconen i og til sidst flødesaucen, som du vender rundt i retten et par minutter på mellemvarme.
- Når du begynder at fornemme at æggene stivner i gryden(bliver til minirøræg!) er den klar til servering.
Nyd den nu, måske med et drys grønt på toppen og sammen med dit stolte barn, som har lavet mad til dig?
Tip: Skulle du have lidt rester tilbage, smager det godt i madpakken. Det synes mine ihvertfald!
Før børnene smagte maden sagde de: er det bare det?
Da de smagte maden var de ellevilde . Retten smager også godt.
Ja, i alt sin enkelhed er det bare en nem og smagfuld ret. Jeg er glad for, at den smagte jer. Benedicte :o)