En omelet med grønkål kan fremtrylles med få ingredienser. Grønkål bliver så meget nemmere at spise i større mængder, når den tilberedes. Det er godt, for grønkål er noget så godt og sundt og uanset hvor godt det smager, kan det være lidt drøjt at komme igennem en stor portion af rå, hakket grønkål. Bitterheden forsvinder også ved tilberedning.
Omelet med grønkål
omelet med grønkål
Jeg serverer gerne en omelet som denne som pålæg til en rugbrødsmad, eller som tilbehør til kød eller fisk. Jeg synes den går godt til det meste.
omelet med grønkål
Ingredienser
- 4 æg(pisket)
- 3 spsk. fløde(18 eller 38%) og 4
- 5 spsk. mælk
- 1 spsk. olie
- 3 håndfulde hakket grønkål(mængde kommer ikke så nøje)
- 3 spsk. revet ost(f.eks. mozarella eller cheddar)
- 1/2 rød peberfrugt(i stave)
- 100 gram bacon eller skinketern
Fremgangsmåde
- Pisk æg. Tilsæt fløde og mælk. Varm olie på en pande på mellemvarme. Kom æggemasse på. Nu tilsætter du grønkål og revet ost. Kom peberfrugt og bacon/skinketern over. Lad simre ca. 10 min.
- Vend nu den faste masse over på en tallerken. Kom tilbage på panden med den ubagte side. Steg færdig i yderligere 10 min. til massen er fast.
Vild med æg? Chorizo og spinat er super lækkert i en omelet. Check den her ud:
https://benedictesmad.dk/chorizo-og-spinat/
eller måske denne her, hvis du er så heldig at være indehaver af en airfryer?
Rigtig dejlig opskrifter.
Tak for det. Det er jeg meget glad for at høre. Bedste hilsner fra Benedicte