omelet med grønkål

En omelet med grønkål kan fremtrylles med få ingredienser. Grønkål bliver så meget nemmere at spise i større mængder, når den tilberedes. Det er godt, for grønkål er noget så godt og sundt og uanset hvor godt det smager, kan det være lidt drøjt at komme igennem en stor portion af rå, hakket grønkål. Bitterheden forsvinder også ved tilberedning.

Omelet med grønkål

omelet med grønkål

omelet med grønkål

Jeg serverer gerne en omelet som denne som pålæg til en rugbrødsmad, eller som tilbehør til kød eller fisk. Jeg synes den går godt til det meste.

omelet med grønkål

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 4 æg(pisket)
  • 3 spsk. fløde(18 eller 38%) og 4
  • 5 spsk. mælk
  • 1 spsk. olie
  • 3 håndfulde hakket grønkål(mængde kommer ikke så nøje)
  • 3 spsk. revet ost(f.eks. mozarella eller cheddar)
  • 1/2 rød peberfrugt(i stave)
  • 100 gram bacon eller skinketern

Sådan gør du

  1. Pisk æg. Tilsæt fløde og mælk. Varm olie på en pande på mellemvarme. Kom æggemasse på. Nu tilsætter du grønkål og revet ost. Kom peberfrugt  og bacon/skinketern over. Lad simre ca. 10 min. 

  2. Vend nu den faste masse over på en tallerken. Kom tilbage på panden med den ubagte side. Steg færdig i yderligere 10 min.  til massen er fast. 

omelet med grønkål

Vild med æg? Chorizo og spinat er super lækkert i en omelet. Check den her ud: https://benedictesmad.dk/chorizo-og-spinat/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.