Den her opskrift på panang karry suppe med kylling trækker jeg gerne frem en gang eller to om måneden. Den holder altså max og kan egentlig fyldes med lige de grøntsager du har på lager eller bare foretrækker…
Vi spiser den både sommer og vinter herhjemme, bare fordi den er så nem at lave, har masser af smag, kan varieres i det uendelige og er en af de retter hele familien gerne spiser. Både den 4 årige og de store teenagere.
Panang karry suppe med kylling
Den minder mig om strand, sol, sand og krydret mad. Sådan har jeg det med asiatiske retter ala den her panang karry suppe med kylling. Det er ubetinget en af de retter jeg ville leve af, hvis jeg selv kunne bestemme for jeg elsker det krydrede køkken.
Du kan komme broccolibuketter i, små stykker squash, frisk chili, rødløg i både og meget mere. Kun fantasien sætter grænsen. Jeg er vild med grøntsager i de fleste retter, men da jeg jo samtidig laver mad til hele familien, prøver jeg stadig at begrænse mængden af blandende grøntsager i sammenkogte retter. Børnene spiser mere og mere forskelligartet mad. Alligevel prøver jeg at gøre de fleste glade og serverer derfor masser af grøntsager ved siden af i stedet for at komme en masse i retten.
Men undvære en herlig gang panang karry suppe med kylling. Det vil jeg ikke. Mad skal være nemt, men det skal også smage af noget. Og det gør det her skisme.
Er du glad for at smage din mad til, kan du selv lege lidt med mængden af krydderier ved tilsmagningen. Jeg har hørt flere udtale sig om fiskesovs, som værende ikke noget de er vilde med. Og det er en skam. For en smule fiskesovs i en panang karry suppe giver umami og salt. Fiskesovs kan købes i de fleste supermarkeder. Vælger du ikke at bruge det, skal du blot huske at tilsætte lidt salt til maden.
Anyway nu til suppen. Sådan laver du en god omgang:
Panang karry suppe med kylling
Panang karry suppe med kylling
Ingredienser
- 500 -600 gram kylling(bryst eller inderfilet)( i strimler)
- 5 tsk. rød currypaste
- 2 spsk. olie, kokosolie eller smør
- 1 dåse kokosmælk(400 ml)
- 1 dåse(måske lidt mere) vand(brug den tomme dåse eller karton fra kokosmælken)
- 3 stk. gulerødder( mindre stykker)
- 1 fed hvidløg(fintrevet)
- 1 stk. peberfrugt(i stave)
- 2 tsk. tørret chili(afhængig af styrke)
- 3 tsk. fiskeolie
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- 1/2 citron(saften heraf)
- 3 spsk. peanutbutter
- 2 tsk. sukker
Fremgangsmåde
- Kom olie i en wok, støbejernsgryde eller tykbundet gryde.
- Kom karrypasta ved og brun det af. Tilæst kokosmælk og vand. Kom låg på og lade det simre et par minutter under låg.
- Tilsæt grøntsager og lad det simre et par minutter.
- Kom kyllingestykker ved og lad. det simre yderligere i 7-8 minutter til kyllingen er mør, men endelig ikke tør.
- Smag til med fiskesovs, citronsaft, ingefær, tørret chili, sukker, salt og peber.
- Smag gerne retten til og se om du synes den mangler lidt chili, syrlighed eller sødme.
- Kom ris i en dyb skål og top med suppen. Kom evt. lidt thaibasilikum eller koriander på toppen.
Min svaghed for det krydrede køkken:
Hvis du spørger mig, så må retter som den her gerne have så tilpas meget smag, at man ikke brænder op, mens man spiser maden, men alligevel gerne må få det der sus igennem munden ala…..wuw! Det må gerne bide lidt og måske må der gerne komme en lille “det var sgu´stærkt”- tåre ud af øjenkrogen? !Sådan foretrækker jeg det. Det er der dog mange der ikke gør. Ikke alle er så vilde med det alt for stærke køkken herhjemme.
Når jeg laver mad herhjemme laver jeg det ikke så stærkt, hvilket retten her også afspejler. Her kan de fleste være med, børn inklusive. Så stiller jeg gerne en skål med god tørret chili ved bordet og doserer selv.
Thai karry paste skal aller helst brændes af. Det er min erfaring at det er det der gør forskellen. Lidt ligesom man brænder en karry af inden en karryret. Det får smagen frem.
Fidusen bag retten her er at det ikke må overkoge overhovedet. Det er mest en lynret, som ikke tager lang. Det skal den heller ikke, for en for lang kogetid gør grøntsagerne bløde og får dem til at miste bidet. Kyllingestykkerne skal akkurat lige være gennemstegte, men bare ikke tørre. Kyllingekød der har stegt for længe er ikke så læks.
Retten kan i øvrigt sagtens fryses ned og tages op til de dage, hvor tiden ikke er til køkkensysler.
Lignende opskrifter: Thailandsk rejesuppe (tom yam) Thailandsk kyllingesuppe (Tom kha gai), Thai peanutbutterdressing
0 kommentarer