Osso buco er en gryderet så velsmagende og delikat synes jeg. Det er en klassiker, som kan serveres året rundt.

Når ingredienserne først er i gryden passer en osso buco helt sig selv og man kan blot gå og hygge sig og nyde at duften spreder sig i huset eller køkkenet. For det gør den.

Den kan tilberedes helt klassisk i gryden, men også som osso buco  i ovn. Det kræver blot en støbejernsgryde, som kan klare varmen.

 

Osso buco

 

Osso buco

En simreret som osso buco er velsmagende og en dejlig gryderet året rundt

Simremad året rundt

Det er herlig mad til de kolde måneder det her. Og så er det en af de retter, som måske er ved at gå lidt i glemmebogen, hvis vi altså ikke gør lidt for at holde den i live?

Jeg kan godt lide, at retten tilberedes med mange grøntsager, som er med til at give vitaminer og smag. Og serveres den herlige osso buco med en god salat til er der masser af sunde sager. Det gør i øvrigt at jeg synes at retten sagtens kan serveres året rundt. Også om sommeren. Skal det gå lidt stærkt kan den nydes med almindelige hvide ris eller brune og mere fiberrige ris. Men er tiden til det, smager det fantastisk med kartoffelmos til. Det er det rene guf

Osso buco

Osso buco

opskrift på en osso buco - en opskrift på en klassisk og lækker ret
Print opskrift Pin opskrift
2 timer

Ingredienser

  • 200 gram løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg
  • 200 gram blegselleri
  • 200 gram gulerødder
  • 4 blade laurbærblade
  • 4 skiver kalve eller okseskank(eller 8 hvis det er små skiver)
  • 4 spsk finthakket persille
  • 2 tsk tørret timian
  • 4 dl tør hvidvin
  • 3 dl god okseboullion
  • 1 dåse/karton hakkede tomater
  • olie til stegning
  • lidt citronsaft
  • hakket persille(til servering)
  • 2 spsk meljævner(rystes med 1 dl vand)

Fremgangsmåde

  • Skær et par snit i de yderste sider af kødet. Krydr med peber og salt
  • Hak løg og hvidløg fint. Gulerødder skrælles og skæres i tern. Blegselleri skæres i tern. Begge i grove tern
  • Kom kødet i en gryde med olie og smør. Steg til kødet brunes- det tager et minuts tid pr side. Kom på et fad. Svits løg hvidløg og kom gulerødder og selleri ved.
  • Kom hvidvin, hakkede tomater og boullion ved. Kom kødet tilbage i gryden eller en støbejernsgryde, hvis den tilberedes i ovn og lad det simre i ca. 2 timer.
  • Tag kødet fra og ryst meljævner med vandet. Kog op med indholdet i gryden. Lad det tykne og smag til med citronsaft, salt, peber og persille. Kom kødet tilbage og varm op.
  • Server retten med kartoffelmos og masser af friskhakket persille.

Andre opskrifter som du kunne være interesseret i

Wok med oksekød og kokosmælkKlassisk mørbradgryde med oksekød og pølser

Flere madopskrifter

Hvis du har lyst er du meget velkommen til at gøre ligesom mange andre før dig. De har nemlig  allerede skrevet sig op til at modtage en mail, når deres nye opskrifter herinde fra. Det er helt kvit og frit og gøres i den grå firkant på forsiden.

Opskrifterne kan selvfølgelig opnå findes på de sociale medier, som pinterest, instagram og Facebook.

Håber vi høres ved!

Hilsen Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest