Ovnbagt broccoli –  sprøde og gyldenbrune stykker af broccoli bagt i ovnen. Hvis du har en svaghed for det grønne og super sunde kålhoved skulle du  bestemt prøve det her af. Det er ganske nemt og kræver kun tre ingredienser i alt og tyve minutter i ovn. Se det er da til at overskue. 

De bagte broccolistykker får en hel anden smag, når de tilberedes i ovn og de ristede sesamfrø giver både let sprødhed og en nøddesmag. Du skal regne med at noget af broccolien svinder let ind, når den tilberedes i ovn. Så har du svært ved at styre din begejstring for de sprøde broccoli fritter kan du med fordel lave dobbeltportion. Jeg siger dig? Det bliver spist alligevel. Det kan i øvrigt også nydes i salaten dagen efter eller kommes i pastasalaten, som en frokost med på farten.

Ovnbagt broccoli

Ovnbagt broccoli

Ovnbagt broccoli

opskrift på Bagt broccoli med sesamfrø -
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort broccolihoved
  • 3 spsk. god olie - gerne sesamolie.
  • 5 spsk. sesamfrø(let ristet på en pande et par min. til gyldne)
  • flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær stokken af broccoli og fordel i mindre buketter, skåret i tykke skiver og drys med olie. Bag på 180 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne. Drys med ristet sesamfrø inden servering. Drys med flagesalt og peber.

Spis din broccoli!

Kan det mon passe at den smukke grønne broccoli er kommet lidt ud af skammekrogen?

Det synes jeg. Som barn mindes jeg ikke at der var så stor begejstring for det sunde kålhoved. Det var egenlig først, da broccolisalat blev yderst populært(du ved den med dampet kold broccoli, vendt med creme fraiche, solsikkekerne, rosiner og bacon), at det blev hvermandseje(om man vil!).

Men det er nu kun godt, at den er kommet ud af skyggen, for den smager godt, vel at mærke, hvis den tilberedes ordentlig. Jeg har to regler som jeg altid husker på, når jeg står og skal tilberede dampet broccoli.

1) Broccoli må ikke koges, men skal, ja netop blot dampes.  I ganske lidt vand. Under låg i cirka et halvt til helt minut – afhængig af størrelse.

2) Når broccolien først er tilberedt skal der ikke låg på gryden. Det gør den grå og den mister sin smukke klare farve.

Broccoli er er endvidere fiberrig, og spækket med C vitamin. Ja, og mange andre vitaminer. Du kan med fordel drikke vandet, som broccolien har kogt i. Det er fyldt med de gode vitaminer og smager godt!

Opskrifter med broccoli

Vegetariske broccoli dellerbroccolisalat med skyrKylling og broccoli i fad med cremet sauce

Ovnbagt broccoli

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest