På jagt efter ramsløg i skoven

Alt det andet, Børnenes Maddag

På jagt efter ramsløg – når årstiden siger marts måned og viser sig fra den gode side, kan du være heldig at finde de første spæde grønne blade i skovbunden eller på den nærmeste eng. 

Ramsløg

På jagt efter ramsløg, som kan bruges til så meget forskelligt i madlavningen. 

Hvor finder jeg ramsløg?

På billedet kan du se Christian hive ramsløg op af jorden hen over det sene forår. Her er der kommet blomster på de smagfulde blade. Blomsterne er dekorative og holder sig så fine ganske længe, når de kommer indenfor i en vase med vand. Efter nogle dage, afblomstrer de og bliver til smukke afblomstrede blomster.

I det tidlige forår, skal du holde øje med de grønne og velduftende blade i skovbunden. Hen over foråret og den tidlige sommer vil de vokse sig kraftigere og der vil komme  lyse, hvide blomster på.

Kig i den nærmeste skovbund eller eng og brug næsen. Det er vigtigt, at din lugtesans kommer i spil her. De skal dufte ganske kraftigt af løg, hvidløg eller purløg. Dufter de ikke kraftigt er det ikke ramsløg, men liljekonvaller. De bør ikke spises, da de er giftige.

På jagt efter ramsløg

Hvor finder jeg ramsløg?

Christian finder ramsløgblade i skovbunden.

Opskrifter med ramsløg

Ramsløg er fremragende i en pesto. Den her pesto er lavet på solsikkekerner, men du kan sagtens skifte den ud med pinjekerner i stedet.

Ramsløgpesto

____

Ramsløg har en fin grøn farve og en mild løgsmag. Det er velegnet i et hjemmelavet brød. Se opskriften lige her.

Brød med ramsløg

____

Eller hvad med at komme de fine blade i en salat?

salat med ramsløg

____

Der er noget skønt over at lære sine børn lidt om mad. Hvad maden smager af og hvor det kommer fra. Når man  er så heldig, at man har den vildeste ramsløgmark lige bag ved huset, så skal det da udnyttes.

De fleste børn vil jo gerne være sammen med deres forældre og gøre ting med dem. Og det her kandiderer altså til en af de hyggeligste, gratis  og nemmeste aktiviteter vi kan lave sammen. Hiv maden frisk op af jorden og gå hjem og lav noget mad sammen. Eller  nøjes blot med at dufte til bladene og tal om smagen og farverne sammen.

På jagt efter ramsløg

Ramsløg på engen. Axel er fire år og synes, at det er en fest at være i skoven. Det kalder på fysisk bevægelse, klatring i træer og undersøgelse af skovens små dyr, som gemmer sig under træstubbe og visne blade. At vi samtidig kan finde spiselige ramsløgblade i skovbunden er da bare et plus.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest