Små lækre pandekager med havredrik

Opskrifter på kager

Pandekager med havredrik, er små fine pandekager, hvor mælken er skiften ud med havredrik.

De smager super godt, er uden meget sukker og smager så fint helt nystegte eller kolde, f.eks. i børnenes madpakker, dagen efter.

Og pandekagerne laver jeg i mit nye køkken som jeg nyder i stor stil. Jeg har endelig fået mine store Ø lige midt i rummet! Åh gud, hvor har jeg drømt om sådan en læææænge….!

Og ikke nok med det. For et par dage siden ankom så barstolene, som vi har kigget på så længe og endelig bestemt os for, præcis hvilke vi ville have.

Og nu står så de  barstole lige der, hvor alt maden bliver lavet.  Maden bliver bare i en lind strøm langet hen over disken. Det er blevet lige som jeg havde forestillet mig. Ungerne fiser lige over til barstolene, sætter sig og hænger ud/spiser. Det er perfekt.

Hygge og harmoni i en god blanding. Og de her pandekager med havredrik, blev serveret med en omgang smoothie på en hyggelig lørdag, hvor jeg var alene med alle børnene.

Mit nye køkken er for vildt kommet i brug og selvom det blot har stået her i en måned nu, har jeg ikke tal på hvor mange måltider, madpakker og andet hjemmebag der allerede er produceret her. Det er mange!

Pandekager med havredrik smager skønt med lidt marmelade, friske bær eller hvad du nu synes en dejlig pandekage skal serveres med. Måske en marmelade som denne, som er perfekt til de der ikke er så vild med klumper i marmeladen: jordbær marmelade – uden klumper

eller denne her for dem der er aldeles ligeglad med klumper eller ej! marmelade med skovbær

pandekager med havredrik

Pandekager med havredrik

Pandekager med havredrik

SMå lækre pandekager lavet med havredrik
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 10 mindre pandekager

Ingredienser

 • 200 gram hvedemel
 • 2,5 spsk. sukker
 • 1/2 tsk. vanillesukker
 • 1 knivspids salt
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 stk. æg
 • 3 dl havredrik
 • 2 spsk. smeltet smør

Fremgangsmåde

 • Bland mel, sukker, vanille, salt, bagepulver
 • Pisk æg, havredrik og smeltet smør i. Pisk til det er helt mikset og er uden klumper.
 • Steg små pandekager i lidt smeltet smør, eller kokosolie.

Pandekager med havredrik

pandekager med havredrik  pandekage med havredrik

Pandekager laver vi så ofte herhjemme. Gerne på 1000 forskellige måder:

Tip om pandekager:

Bager jeg de klassiske crepes, tager jeg gerne en portion fra, som der ikke kommer sukker i. de par stykker får børnene gerne med i madpakken med sund fyld, ala salat, kyllingetern, skinke, ost med mere. Det hitter.

Og nu vi er ved madpakker, så kan du finde meget mere madpakkeinspiration lige her, hvor jeg har samlet nogle af mine  bedste madpakkeideer:

https://benedictesmad.dk/category/tips-til-madpakker/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

 1. Sofie

  Mmm, hvor ser det godt ud! Jeg elsker pandekager, og skal helst ikke have for meget kalk, så det lyder som et super alternativ med plantemælk (som jeg også bruger til hverdag). Ville man fx. kunne bruge soyamælk i stedet for havremælk?

  Svar
  • Benedicte

   Hejsa. Det tror jeg sagtens du kan og stadig få nogle lækre pandekager. God pandekagestegning 🙂 Hilsen Benedicte

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest