Red velvet kage

Opskrifter på kager

Red velvet kage – virkelig skøn kage med den fineste røde farve.

Den her opskrift på red velvet cake har så lige sneget sig op på vores top ti kageliste over mest bagte kager herhjemme i køkkenet. Og jo, det siger ikke så lidt for herhjemme bliver der den ondelyneme bagt mange. Det er jo ligesom Corona tid og hvad er mere oplagt end at gå i køkkenet og muntre sig der med potter, pander og kagebagning!

 

Red velvet kage

Red velvet kagebunde

Kagebundene bages i to forme, som angivet i opskriften. Jeg bruger to runde springforme. Har du ikke det foreslår jeg at du bruger en større bradepande og så deler kagen efter bagning på langs. Så bliver den ikke rundt, men herre gud. Det er jo smagen vi går efter, ikke?

Hvad med den her røde frugtfarve

Ja, udover den skønne smag i en red velvet kage er det ligesom farven der gør den store forskel. Jeg ved ikke hvilken farve du har på lager i dit køkkenskab. Personligt har jeg en helt almindelig flydende frugtfarve fra det lokale supermarked. Men jeg leder stadig med lys og lygte efter en bedre frugtfarve. Måske en tørfarve, altså en form for farvepasta. Kan du anbefale en?

Når man bruger en flydende almindelig farve, fungerer den rigtig godt, men den kræver en del farve for at farve igennem. Derfor anbefaler jeg, at du bruger mere farve end du regner med, når dejen røres sammen. Farven har det nemlig med at blegne en smule efter bagning.

Har du desuden bemærket at der er eddike i dejen? Jeg skynder mig at sige, at det overhovedet ikke kan smages. Men eddike er med til at give en mere tydelig og klar farve. Det samme sker, når man laver hjemmelavet rødkål. En lille smule eddike gør underværker.

Har du også bemærket at der er kærnemælk i dejen? Det er der og det bør der være. Noget med kemi, hævemidler og syre 🙂

Red velvet kage

Red velvel kage opskrift

Den bedste opskrift på en red velvet kage opskrift - smuk og stærk rød farvet kage
Print opskrift Pin opskrift
1 time 10 minutter
Antal: 12 personer

Ingredienser

  • 375 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 350 gram sukker
  • 120 gram blødt smør
  • 2,4 dl. olie (fx. smagsneutral solsikke eller rapsolie)
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. vanillesukker(eller vanillepulver)
  • 1 tsk. hvidvinseddike(til at give den intense farve)
  • 2,4 dl. kærnemælk
  • rød frugtfarve

frosting

  • 450 gram flødeost
  • 175 gram smør(ikke blandingprodukt, men rigtig smør)
  • 650 gram flormelis
  • 2 tsk. flormelis
  • en smule salt

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180 grader.
  • Vend natron og bagepulver med mel.
  • Pisk æg med sukker til en luftig massen. Vend mel med natron, salt og bagepulver og vend i dejen. Pisk nu det bløde smør og olie ved og pisk sammen med kærnemælk, eddike, kakaopulver og vanillesukker. Til sidst tilsættes rød frugtfarve - husk at der bør tilsættes en smule mere end du regner med, da bageprocessen tager lidt af farven.
  • Fordel dejen i to smurte springforme -gerne runde hvis du har på ca. 22-25 cm i diameter. Bages i 30-35 min. på 175 grader til dejen giver sig let, når der trykkes på midten og måske buler en smule op.
  • Afkøl på en rist.

frosting

  • Imens kagen bages røres frostingen sammen, sørg for at smørret har stuetemperatur.
  • Smør den afkølede kage med frostingen. Halvdelen på den ene, som lægges på den anden. Fordel den sidste halve del på toppen af kagen.
  • Sæt den på køl, sådan at frostingen er fast. På den måde får du et flottere snit af kagen.
  • Red velvet kagen kan holde sig frisk i køleskabet i op til 3 - 4 dage.

Red velvet kage

Red velvet frosting

En red velvet kage bør have en frosting som denne. Intet mindre. Der skal rigtig smør i og der skal masser af flormelis og flødeost i. Det er det der gør hele. Det smager tæske godt og jeg har hørt selv de stærkeste ostefronægtere(jooo, det findes!) at sådan en frosting smager godt på trods af den store mængde flødeost. Men ligesom en italiensk mascarpone ost, smager den jo ikke det mindste af ost og giver en neutral cremethed til den her frosting. Lige det vi ønsker.

Red velvet kage

Du vil måske være interesseret i de her opskrifter:

Frosting med karamelcreme (dulce de leche)Skøn cream cheese frosting

Tak fordi du læste med 🙂

Jeg håber du bliver lige så begejstret for mine kageopskrifter som jeg selv er. Det er opskrifter jeg hiver frem igen og igen og nyder sammen med resten af familien. Dejligt at jeg har fire kagesultne børn, en kageglad mand og ja, så mig selv. Der er altid et ivrigt testpanel herhjemme. Oven i købet et testpanel, som siger der helt ærlige mening, så man aldrig er i tvivl….

Mange madglade hilsner fra Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

5 Kommentarer

  1. Sanne

    Hej. Kan man bruge alm mælk, fx letmælk, i stedet for Kærnemælk?

    Vh

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det kan man vel i princippet godt, men må skynde mig at sige at jeg ikke selv har prøvet det😊

      Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa, Det har jeg ikke prøvet, men det er forsøget værd, omend kærnemælk nok er at foretrække😊

      Svar
  2. Anne - Sofie A

    Hej
    Kan man ikke bruge bagepulver istedet for natron? Jeg hader smagen af natron sikkert efter en uheldig oplevelse.
    Men flot ser den ud.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa, Ved du hvad? Jeg ville da forsøge med bagepulver blot- det tror jeg godt kan fungere 🙂
      men når det er sagt, synes jeg ikke det smages i den her. Lad mig gerne høre, hvordan det fungerede for dig hvis du vælger at køre uden natron 🙂 hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest