Rib eye i ovn – mør og lækker kød med grøntsager, hvor kødet får så dejlig lang simre tid, at det falder fra hinanden og kan skæres med øjenvipperne!
Jeg er så glad for mad, som passer sig selv i ovnen og samtidig tilberedes med grøntsagerne, som så får ekstra dejlig smag. Det smager helt vildt godt og hvis du ligesom jeg har en svaghed for salvie, vil du trives ved at se ingredienslisten. Retten tilsættes salvie, både under stegningen, men også ved servering. Her steges bladende helt sprøde og gyldne og serveres som drys. Det smager så dejligt.
Rib eye I stegeso
Ribeye smager jo skønt som en steak, men du skulle prøve at tilberede dem som en steg, som jeg gør i denne opskrift. Det gør det i forvejen gode stykke kød, helt mørt. At stege ribeye i ovn var egenlig en del af et lille forsøg(sådan er det jo når man udvikler opskrifter) og glæden er stor når det lykkes. Og det gør det her. At stege et steak som en ribeye kan jo være lidt af en prøvelse, hvis man vil ramme den helt præcis, der hvor den smager aller bedst. Det slipper man for, når den steges i en stegeso.
Du kan i øvrigt bruge lige den form for beholder, som du måtte have. Jeg har både en jerngryde med låg og en rømertopf. Begge fungerer så fint til en opskrift på ribeye i ovn, som den her.
Hvilke temperaturer ønsker du?
Nogle ønsker den ret rå, andre medium og igen nogle helt gennemstegte. Sådan er vi jo så forskellige(og gudskelov for det)
Ønsker du den ganske rød, bør du gå efter en midtetemperatur på 53-54 grader
Ønsker du en rosa farve bør du gå efter 55-56 grader.
Og ønsker du den knap gennemstegt bør du forsøge at ramme en 59-60 grader.
Hvad kan du servere med en rib eye i ovn
Jeg er pjattet med kartoffelmos til retten her. Særligt hvis du serverer den en dag, hvor tiden er til det og ikke mindst, hvis den serveres på en råkold efterårs eller vinterdag. På den måde får man mest muligt ud af den skønne sauce, som retten jo selv danner undervejs. En portion ris, kan også nydes til. Det er også godt.
Velbekomme!
Andre opskrifter på lækker simremad:
Braisserede svinekæber. Dejlig simremad., Oksegryde i stegeso med rødvin.
Rib eye i ovn
Rib eye I ovn
Ingredienser
- 800 gram ribeye eller anden god oksesteg
- 2 spsk. god olie
- salt og peber
- 2 stk. løg
- 12 stk. salvieblade
- 4 fed hvidløg
- 2 stk. blegselleri
- 2 tsk. tørret chili
- 1 stk. citron(saft og skal)
- 2 dl. hvidvin
- 2 dl. grønsagsboullion(vand og boullion)Urteboullion kan bruges
Topping
- 200 gram cherrytomater
- 2 spsk. olie
- 12 stk. salvieblade
- 150 gram revet parmesan
Fremgangsmåde
- Bruger du en oksesteg skæres den i skiver a´200 gram. Bruges ribey bøf bruger du den som den er.
- Skær blegselleri i mindre stykker. Skræl løg og hvidløgsfed. Skær løg i tynde både og riv hvidløg .
- Brun kødet i olie på en pande eller gryde og kom herefter i jerngryden eller rømertofp eller anden beholder med låg som tåler ovn. Krydr med salt og peber
- Svits løg, blegselleri, salvie og hvidløg i en gryde et par minutter. Kom chili, hvidvin, citronskal og saft, samt boullionvand ved og kog op et par minutter.
- Kom over kødet og læg låg på.
- Sæt i ovnen i ca. 1-2 timer på 150 grader til kødet er helt mørt og falder fra hinanden. De sidste 20 min. tilsættes cherrytomater.
Topping
- Steg de ekstra salvieblade i olie på en pande til de er sprøde.
- Anret retten med de sprøde salvieblade og drys med revet parmesan.
- Jeg anbefaler at servere retten med kartoffelmos. På den måde kan du få mest muligt af den skønne sauce.
0 kommentarer