Paneret kyllingelår, som er en panering af en blandning af ristede løg, rasp, paprika og brun farin. Ristede løg?!Til panering? Kan det spises? Og ja, det kan det!
Det smager faktisk rigtig godt gør det og den her form for panering kan bestemt anbefales. Elisabeth på nu 13 år tog teten her i køkkenet og lavede lækkert kylling til resten af familien. Sådan gjorde hun:
Paneret kyllingelår
ca. 500 gram kyllingelår/ben(kyllingebryst/inderfilet uden ben kan også bruges)
En halv liter kærnemælk
1 dl ristede løg
1,5 dl rasp
4 tsk paprika
2 tsk brun farin
olie
- Læg gerne kyllingelårene ned i en skål med kærnemælk en times tid eller mere, inden de skal paneres.(det giver ekstra saftigt kød)
- Når du tager kyllingen op igen lægger du det på en tallerken med køkkenrulle på. Så kan kærnemælken løbe af.
- Hæld de ristede løg i en dybfrostpose og knus med håndfladen, så de ristede løg bliver til fin snuller. Læg nu de øvrige ingredienser ned i posen og bland hele molevitten.
- Nu fordeler du alt paneringen over kyllingelårene og lægger på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over kyllingelårene for ekstra sprødhed.
- Ind i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.
Som tilbehør til kyllingen lavede Elisabeth en salat af fintsnittet icebergsalat, med mangotern, ferskentern, appelsinstykker og tranebær. Når det er barnets maddag er det som udgangspunkt ham/hende der også bestemmer tilbehøret(om end det til tider kræver lidt vejledning af mig, hvis måltiden,efter min overbevisning, bliver liiige kreativt nok :o)
Vi kogte pasta og serverede med familiens favorit pesto(løgismose fra Netto) netto- pesto
Tip:
Hvis du har for meget panering kan du tage halvdelen fra og lægge i en pose- inden du går i gang med at rulle kyllingerne i paneringen vel at mærke. Så har du til næste gang, du skal panere kylling. Denne her paneringsblanding kan også bruges til kyllingenuggets, kyllingebryst eller sågar til panering af grøntsager inden de kommer i ovnen. En hitter. Det er den!
0 kommentarer