Stenalderbrød – nemt og lækkert glutenfri stenalderbrød med æg og kerner
Jeg er vild med det her stenalderbrød. Og så er jeg i øvrigt vild med det faktum at det kan laves så hurtigt, kan spises af glutenallergikere og kan varieres i det uendelige.
Følger du den her opskrift på et stenalderbrød, får du et brød, som kan nydes som et almindeligt rugbrød. Det kan samtidig gøres mere sødt og nydes som et sundere og sødt kernebrød, hvis halvdelen af kernerne og nødderne udskiftes med for eksempel tranebær og rosiner. Så bliver brødet et sødere brød, som jeg synes kan nydes som en sød bid til den lille sult.
Det hele røres sammen og brødmassen fordeles i en brødform, som gerne skal være beklædt med bagepapir. Så bages kernebrødet, som herefter kan nydes. Det er perfekt til ostebordet, frokostbordet eller til den lille sult. Jeg har bagt det adskillige gange til venner og familie. Og jeg lover dig at det bringer lykke. Hver gang. Sidst bagte jeg det til mine søde kollegaer på min skole, som straks skulle have opskriften. Den får så både de (og du) her.
Hov! Jeg fik ikke lige nævnt, at brødet kan holde sig i op til 10 dage på køl og samtidig også kan fryses ned i op til tre måneder. Jeg bager gerne en dobbeltportion og fryser så halvdelen ned. Så er der altid brød klar, når behovet opstår…
Stenalderbrød
Stenalderbrød
Ingredienser
- 100 gram hørfrø
- 100 gram sesamfrø
- 100 gram solsikkekerner
- 100 gram græskarkerner
- 100 gram mandler
- 100 gram hasselnødder
- 5 æg(str m)
- 1 tsk. groft salt
- 1 deciliter god olie
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 160 grader ved varmeluftl.
- Rør alle ingredienser sammen i en skål.
- Kom bagepapir i brødformen og fordel kernemassen heri.
- Bages i midten af ovnen i ca. 60 minutter til brødet er gylden og fast.
- Når brødet er afkølet kan det skæres i skiver.
Flere opskrifter
Det bedste glutenfri kernebrød, Kernebrød – nemt og lækkert brød med masser af kerner
Hej Benedicte,
Tak for en dejlig opskrift 🙂
Jeg har lyst til at fylde en dobbelt portion dej i formen, så skiverne bliver større, men er bagetiden så den samme, ved du det?
Venlig hilsen Bente
Hej Bente,
Og selv tak👍🏻😊
Så ville jeg nok bage det lidt længere – ikke dobbelt så lang tid, men måske en 10-15 min.
Hilsen Benedicte