Svensk sildesalat hører sig til på julefrokostbordet herhjemme. Svensk sildesalat med rødbeder, kartofler og marinerede sild er en mere let form for sildesalat, som ikke efterlader en alt for fyldt mæt i mavsen. Samtidig er smagen let og frisk og det er derfor en af mine egne julefavoritter.
Fik jeg sagt, at jeg sagtens kan finde på at lave den på andre tider af året? For det kan man naturligvis også.
Svensk sildesalat kræver ikke specielt mange ingredienser – i hver fald ikke nogle eksotiske af slagsen, men til gengæld kræver den din tålmodighed, når der skal hakkes ingredienser. Jo mindre tern desto bedre. Så får du en sildesalat, som er mere cremet og ligger bedre på brødet. Det er det hele værd.
Opskrift på svensk sildesalat
Sådan laver du en svensk sildesalat til frokostbordet
Svensk sildesalat
Ingredienser
- 2 store kryddersildefiletter eller marinerede sild på glas)finthakket)
- 1 stor kogt kartoffelfinthakket)
- 1 stort æble- (finthakket) fx. madæble
- 1 stk. drueagurk (finthakket)
- 1 lille rødløg (finthakket)
- 8 skiver rødbedefinthakket)
- evt. lidt ekstra saft fra rødbeden
- 1 dl. fløde (pisket til flødeskum)
- salt og peber
Pynt
- 2-4 stk. hårdkogte æg (i både)
- gerne karse, purløg eller dild
Fremgangsmåde
- Finthak alle ingredienser og kom i en skål.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend de hakkede grøntsager og sildefiletten med den piskede skum og smag til med salt og peber.( Mangler den lidt rød farve, kan der tilsættes lidt saft fra rødbederne eller alternativt lidt saft fra en granatæble, hvis du har)
- Servér den kolde svenske sildesalat på et godt stykke rugbrød. Top med æg og evt. grønt.
Svensk sildesalat – sildesalat med kogte æg
Sådan noget med sildemadder er først noget jeg har lært at spise som fuldvoksen. Ikke karrysild, det har jeg altid spist. Men andre former for sildemadder? Slet ikke. Det er dog virkelig vokset på mig og i dag, synes jeg næsten ikke der er noget bedre end en god sildemad.
En svensk sildemad er ekstra god, for den der ikke er så vant til sildemadder. Mængden af finthakkede gode sager, som rødbede, drueagurk, æble og kartofler giver en frisk og fyldig smag til silden. På den måde er den ikke så kraftig.
Der er yderligere en god grund til at lære sig selv at spise sild. Det er nemlig så edder sundt. Fyldt med de gode omega 3 fedtsyrer, som er så gode for os. Sild er også spækket med de gode D vitaminer, som vi har særlig godt af i de mørke og kolde måneder. Så det er jo endnu en anledning til at nyde en mad med den fede, sunde og smagfulde sild.
Flere opskrifter til frokostbordet
Avocado med rejefyld og dressing, Røget makrel- pålæg, laksedip med bid i
0 kommentarer