Svensk sildesalat

Alt det andet, Juleguf

Svensk sildesalat hører sig til på julefrokostbordet herhjemme. Svensk sildesalat med rødbeder, kartofler og marinerede sild er en mere let form for sildesalat, som ikke efterlader en alt for fyldt mæt i mavsen. Samtidig er smagen let og frisk og det er derfor en af mine egne julefavoritter.

Fik jeg sagt, at jeg sagtens kan finde på at lave den på andre tider af året? For det kan man naturligvis også.

Svensk sildesalat kræver ikke specielt mange ingredienser – i hver fald ikke nogle eksotiske af slagsen, men til gengæld kræver den din tålmodighed, når der skal hakkes ingredienser. Jo mindre tern desto bedre. Så får du en sildesalat, som er mere cremet og ligger bedre på brødet. Det er det hele værd.

Svensk sildesalat

Opskrift på svensk sildesalat. Klassikeren på jule frokostbordet herhjemme.

Opskrift på svensk sildesalat

Sådan laver du en svensk sildesalat til frokostbordet

 

Svensk sildesalat

Svensk sildesalat er kendetegnet ved den fine røde farve og friske smag med masser af finthakkede grøntsager som rødbeder, drueagurk, æble og kartofler. Helt perfekt på julebordet.

Svensk sildesalat

En dejlig og let opskrift på svensk sildesalat med finthakket kartofler, rødbede, æble og marinerede sild
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 2 store kryddersildefiletter eller marinerede sild på glas)finthakket)
  • 1 stor kogt kartoffelfinthakket)
  • 1 stort æble- (finthakket) fx. madæble
  • 1 stk. drueagurk (finthakket)
  • 1 lille rødløg (finthakket)
  • 8 skiver rødbedefinthakket)
  • evt. lidt ekstra saft fra rødbeden
  • 1 dl. fløde (pisket til flødeskum)
  • salt og peber

Pynt

  • 2-4 stk. hårdkogte æg (i både)
  • gerne karse, purløg eller dild

Fremgangsmåde

  • Finthak alle ingredienser og kom i en skål.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Vend de hakkede grøntsager og sildefiletten med den piskede skum og smag til med salt og peber.( Mangler den lidt rød farve, kan der tilsættes lidt saft fra rødbederne eller alternativt lidt saft fra en granatæble, hvis du har)
  • Servér den kolde svenske sildesalat på et godt stykke rugbrød. Top med æg og evt. grønt.

Svensk sildesalat – sildesalat med kogte æg

Sådan noget med sildemadder er først noget jeg har lært at spise som fuldvoksen. Ikke karrysild, det har jeg altid spist. Men andre former for sildemadder? Slet ikke. Det er dog virkelig vokset på mig og i dag, synes jeg næsten ikke der er noget bedre end en god sildemad.

En svensk sildemad er ekstra god, for den der ikke er så vant til sildemadder. Mængden af finthakkede gode sager, som rødbede, drueagurk, æble og kartofler giver en frisk og fyldig smag til silden. På den måde er den ikke så kraftig.

Der er yderligere en god grund til at lære sig selv at spise sild. Det er nemlig så edder sundt. Fyldt med de gode omega 3 fedtsyrer, som er så gode for os. Sild er også spækket med de gode D vitaminer, som vi har særlig godt af i de mørke og kolde måneder. Så det er jo endnu en anledning til at nyde en mad med den fede, sunde og smagfulde sild.

Flere opskrifter til frokostbordet

Avocado med rejefyld og dressingRøget makrel- pålæglaksedip med bid i

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest