To store toastbrød får du ud af den her opskrift på luftigt toastbrød. Det smager super lækkert, er dejligt blødt og luftigt lige som en toastbrød bør smage.
Brød der holder sig frisk
Det smager aller bedst på førstedagen, men også rigtig dejligt dagen efter. På tredje og fjerdedagen er det bare helt perfekt at riste brødet og få nogle gyldenbrune skiver brød eller gør som mine teenagere foretrækker og lave sprøde toast, spækket med skiver af kyllingebryst eller skinke og masser af cheddarost. Du vil slet ikke høre vores budget for cheddarost. Det er stort 🙂
Jeg skærer gerne skiver af det ene toastbrød når det har stået og afkølet i et par timer. Så fryses det ned og er så klar til løbende at tages op, som der er brug for det. Og det er der. Ofte.
Klassisk toastbrød
Klassisk toastbrød
Ingredienser
- 6 dl. lun mælk
- 50 gram gær
- 800 g hvedemel
- 1 teske groft salt
- 60 gram Blødt smør
- 5 tsk. sukker
Fremgangsmåde
- Har du en køkkenmaskine kan du passende bruge den. Ellers er det håndkræft, hvor du skal være grundig.
- Opløs gær i den lune(lillefinger varme) mælk.
- Ælt nu mel, sukker, salt ved. Ælt eller rør et par minutter. Kom det bløde smør ved og ælt ydelrigere et par minutter.
- Dæk røreskålen med et fugtigt klæde. Lad hæve i 20 minutter.
- Tag dejen ud og kom et bord drysset med en smule mel. Vend brødet to gange. Det skal ikke æltes, blot vendes et par gange.
- Beklæd med bagepapir eller smør med smør. Kom nu i to brødforme på ca. 2 liter pr stk.
- Læg forsigtigt brødet i formene og lad efterhæve i yderligere 30 minutter under et fugtigt klæde.
- Pensel forsigtigt med vand og bag brødet på 200 grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter.
- Lad de færdige brød afkøle lidt inden de forsigtigt hældes ud på en bagerist.
Det bedste toastbrød
Det her toastbrød er det bedste toastbrød jeg har bagt. Bare fordi jeg synes det virker. Tricket er nemlig at bage det brød, som ikke smuldrer, hænger godt sammen og er tilpas let i konsistensen. Dejen er noget blød i det, når den røres sammen. Det skal den være, det er det der gør, at du får en saftigt toastbrød. Jo mere mel og tungere et brød, desto mere tørt kan det blive. Det her er så til gengæld uden for meget mel, hvilket er med til at give det saftige brød. Kan du høre at jeg er begejstret? Det er jeg. Håber også at du bliver.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:
Det er vist ingen hemmelighed at jeg elsker at bage. Det gør jeg bare. Duften af hjemmebag der spreder sig i hele hytten, efterhånden som bollerne eller brødet vokser større og større. Det er vel nærmest magisk, ikke? Tænk, at lidt gær, vand og mel kan skabe det skønneste bagværk. Udvælge mine favoritter kan jeg ikke. Men her linker jeg til bare nogle af mine bedste opskrifter:
Stjernebrød med ost og hvidløg,
Herhjemme elsker vi som sagt alt hvad der minder om smeltet ost ala cheddar. Det passer så godt i det her hvidløgsbrød med cheddar, som samtidig er så fint at se på, formet som en stjerne.
___
Foccacia brød med tipo 00 mel,
Foccacia brød kan jeg spise som det rene slik. Men det går jo ikke. Men bage det en gang imellem og variere melsortet det må man. Her har jeg brugt tipo 00 mel, som med sit høje glutenindhold giver et dejligt brød.
___
Panini brød- som sprøde brød fra Joe and the juice
Samtlige af mine unger er ret begejstret for Joe and the juice. Det forstår jeg godt, for det smager jo godt. Men hvorfor gå på cafe og betale boksen, når man kan bage de her paninibrød, som smager tæt på cafeens brød. De skal sprækkes, trykkes flade og ristet. Så er det det rene guf.
Tak fordi du læste med. Det gør mig så inderligt glad.
Du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gør du her på siden, hvis det var noget?
Kh, Benedicte
Argh… 800 dl. hvedemel, er det ikke lidt rigeligt?
Nårgh… det synes du ? 😊
Det er rettet. Og tak 👍🏻
Nem opskrift og godt resultat.
Dejligt at høre😊