Har du også spekuleret over, hvad de friske tranebær man kan købe overalt i butikkerne kan bruges til? Det har jeg. Og nu ved jeg det. Tranebærsauce. For søren da det er godt. Og nemt. Tranebær, sukker, vand. Thats´s it.
Så får du en dejlig sauce, som smager så godt til kylling, kalkun ja i det hele taget til alverdens fjerkræ. Måske et bud på den alternative sauce til juleanden eller andestegen Mortens aften? Det er ihvertfald ikke sidste gang, den bliver serveret herhjemme. En ren hitter. Sådan laver du tranebærsauce:
Nem og lækker tranebærsauce
Tranebærsauce
250 gram friske tranebær(jeg købte mine i http://netto.dk)
200 gram sukker
1 dl vand
Sådan laver du den nemmeste tranebærsauce:
- I en gryde hælder du tranebærrene og vand. Kog det op og hæld nu sukker i.
- Rør rundt og lad det simre under låg i ca. 10 minutter (rør rundt undervejs).
- Server!
Jeg kan godt lide traditioner. Det er da hyggeligt. Med børn i huset er det sjovt, at vise dem lidt danske traditioner synes jeg. Jeg synes skisme godt nok, at vi(som i folk generelt) har så travlt. Vi har alle travlt med vores. Arbejde, familie, uddannelse osv…(at have lidt faste traditioner kan være med til at skabe forudsigelighed og det er da egentlig talt meget rart).
tip
Når vi spiser and Mortens aften, gør vi det på grund af traditioner. Vi taler om Morten Bisp, som efter sigende gemte sig i en gåsesti. Han skulle forfremmes til biskop, hvilket han ikke havde lydt til, så han gemte sig blandt gæssene, som imidlertidig begyndte at larme så meget, at han blev fundet. Han blev dermed alligevel biskop og brugte sit nye titel til at straffe gæssene, ved at fortælle folk, at de hvert år en dag i november skulle spise gåsesteg. Det er ikke gåsesteg vi spiser mere, men er nu blevet til and.
0 kommentarer