Verdens bedste grydebrød!

Jeg ved at jeg er kæk, når jeg skriver at det er verdens bedste grydebrød. Men det synes jeg virkelig. Det er det bedste jeg hidtil har bagt. Og så får du det bedste resultat på trods af lille anstrengelse. Brødet røres sammen, sættes på køkkenbordet natten over og lægges i en støbejernsgryde eller rømertorf dagen efter. Bag først med låg. Herefter uden låg….Så får du et brød der er både sej, sprødt og … smager aldeles godt.

Verdens bedste grydebrød

10 gram gær

2 tsk. groft salt

400 gram hvedemel

100 gram groft rugmel

4,5 dl. vand(ikke lunken, men helt almindelig vandhanetemperatur)

Rør grundigt gær og vand samme. Tilsæt øvrige ingredienser og sæt på køkkenbord med viskestykke natten over eller mindst 8-9 timer.

I en støbejernsgryde eller en rømertorf smører du først olie. Nu rører du let i dejen og hælder den over i formen. Lad den hvile i 1,5 time. Sæt ovnen på 220 grader og bag først brødet i 30 minutter med låg på. Nu tager du låget af og bager brødet i 15 minutter. Tag det ud af ovnen. Efter en 10 minutters tid  tager brødet ud af formen og lade det hvile på en rist.

verdens bedste grydebrød

verdens bedste grydebrød

Jeg er færdig med at give kassen(læs:masser af penge) for et lækkert, men dyrt brød hos de gode bagere efter at jeg har erfaret, hvor nemt det er at bage et brød, som får den der saftige, men samtidig seje krumme. Det er virkelig ultra nemt og jeg lover dig du bliver overrasket over resultatet. Det tør jeg godt skrive.

Når du bager brødet i en støbejernsgryde holder du dampen inde i brødet og det giver den mest saftige krumme. Når låget tages af i den sidste bagetid får brødet den sprøde overflade. Og det er jo det vi går efter. Sejheden og sprødheden på én gang, ikke?

Brødet kan serveres til alt. Til hverdagsmaden, f.eks. en enkel og nem suppe bliver retten bare fluks lidt mere spændende med det her brød. Til tapas/ostebord med vennerne eller veninderne. Når du køber osten, pølserne og serverer det her grydebrød til. Ja, så har retten pludselig fået lidt mere “klasse”. Læg lidt god olivenolie på en tallerken med lidt flagesalt og dyp brødet i. Det er godt!

Mere hjemmebag? https://benedictesmad.dk/saftige-broed-med-rugkerner/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.