Go Back
+ servings

Vegetarisk gryderet med bønner og chili

Dejlig gryderet med bønner, løg, chili og masser af smag
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Hovedret, vegetarisk
Køkken: Danske, Mexikansk
Keyword: nem vegetarisk mad, vegetarisk gryderet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 fed hvidløg(finthakket)
  • 1 stort løg(eller to mindre)
  • 1 stk. peberfrugt(finthakket)
  • 400 gram bønner(jeg brugte borlottiebønner, men kidney eller andre bønner kan bruges, blot de er kogte)
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk tørret chili( eller mere)
  • 400 ml hakkede tomater(eller purerede)
  • 400 ml vand
  • 1 stk. grøntsagsboullionerning
  • 4 spsk flødeost naturel(alternativt 5 spsk fløde)

Topping

  • gerne frisk koriander eller bredbladet persille
  • salatost i tern(alternativ feta)

Sådan gør du

  • Hak både hvidløg og løg fint.
  • Varm en gryde med smør og vend hvidløg i et par sekunder. Tilsæt løg. Vend rundt på mellemvarme et par minutter. Det skal ikke brunes, blot vendes til gennemsigtigt.
  • Tilsæt hakket peberfrugt, spidskommen, chili, bønner, tomat, vand og boullion. Læg låg på og lad simre i fem minutter. Smag til med salt og peber. Kom flødeost(eller fløde i til sidst. Det bør ikke koge, da særligt flødeost kan klumpe, når det bliver kogt op)
  • Retten kan sagtens simre i længere tid, blot sørg for at bønnerne ikke bliver udkogt.
  • Portionsanret og server med ost og grønt på toppen. Server f.eks. med tortilla, ristet pitabrød eller bare et godt madbrød.
Tried this recipe?Let us know how it was!