400grambønner(jeg brugte borlottiebønner, men kidney eller andre bønner kan bruges, blot de er kogte)
2tsk.spidskommen
2tsktørret chili( eller mere)
400mlhakkede tomater(eller purerede)
400mlvand
1stk.grøntsagsboullionerning
4spskflødeost naturel(alternativt 5 spsk fløde)
Topping
gerne frisk koriander eller bredbladet persille
salatost i tern(alternativ feta)
Sådan gør du
Hak både hvidløg og løg fint.
Varm en gryde med smør og vend hvidløg i et par sekunder. Tilsæt løg. Vend rundt på mellemvarme et par minutter. Det skal ikke brunes, blot vendes til gennemsigtigt.
Tilsæt hakket peberfrugt, spidskommen, chili, bønner, tomat, vand og boullion. Læg låg på og lad simre i fem minutter. Smag til med salt og peber. Kom flødeost(eller fløde i til sidst. Det bør ikke koge, da særligt flødeost kan klumpe, når det bliver kogt op)
Retten kan sagtens simre i længere tid, blot sørg for at bønnerne ikke bliver udkogt.
Portionsanret og server med ost og grønt på toppen. Server f.eks. med tortilla, ristet pitabrød eller bare et godt madbrød.