Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Marmorkage
Skøn marmorkage- den kendte klassiker med det fine mønster
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
1
time
time
Ret:
Marmorkage, opskrift på klassisk formkage
Køkken:
Danske
Keyword:
Marmorkage
Ingredienser
200
gram
blødt smør
165
gram
sukker
3
stk.
æg
250
gram
hvedemel
2
tsk.
bagepulver
3
tsk.
vanillesikker
1
knivspids
salt(dvs. bare en lille bitte smule)
1
dl
mælk
2
spsk.
kakaopulver(i blandes halvdelen af dejen)
Sådan gør du
Pisk sukker og det bløde smør. Pisk det luftigt.
Kom æggene i og pisk grundigt.
Vend bagepulver med mel og kom i dejen med salt og vanillesukker. Pisk med mælk.
Kom halvdelen i en smurt brødform på ca. 1 liter.
Pisk kakaopulver i den resterende dej og kom ovenpå den lyse dej.
Med en strikkepind eller en tynd kniv laves et mønster i dejen.
Sæt kagen i en 175 grader(almindelig ovn) og bag i 55-50 min.
Kagen er klar, når der ikke hænger dej ved, når en kødnål/strikkepind forsigtigt stikkes i.
Tried this recipe?
Let us know
how it was!