Go Back

Marmorkage

Skøn marmorkage- den kendte klassiker med det fine mønster
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Ret: Marmorkage, opskrift på klassisk formkage
Køkken: Danske
Keyword: Marmorkage

Ingredienser

  • 200 gram blødt smør
  • 165 gram sukker
  • 3 stk. æg
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vanillesikker
  • 1 knivspids salt(dvs. bare en lille bitte smule)
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. kakaopulver(i blandes halvdelen af dejen)

Sådan gør du

  • Pisk sukker og det bløde smør. Pisk det luftigt.
  • Kom æggene i og pisk grundigt.
  • Vend bagepulver med mel og kom i dejen med salt og vanillesukker. Pisk med mælk.
  • Kom halvdelen i en smurt brødform på ca. 1 liter.
  • Pisk kakaopulver i den resterende dej og kom ovenpå den lyse dej.
  • Med en strikkepind eller en tynd kniv laves et mønster i dejen.
  • Sæt kagen i en 175 grader(almindelig ovn) og bag i 55-50 min.
  • Kagen er klar, når der ikke hænger dej ved, når en kødnål/strikkepind forsigtigt stikkes i.
Tried this recipe?Let us know how it was!