Go Back
+ servings

Madtærte med ricotta

Skøn og enkel madtærte med ricotta ost og tomater. Klar på under en timer fra start til slut.
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: frokosttærte, Hovedret
Køkken: Danske
Keyword: madtærte, ricotta, tomattærte
Antal: 6 personer

Ingredienser

tærtedej

  • 175 gram hvedemel
  • 100 gram smør (i små tern)
  • 1 tsk. groft salt
  • 1,5 spsk. vand

Ricottafyld

  • 250 ml. ricottaost
  • 4 spsk. revet mozarellaost
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. tørret timian
  • 4 spsk. mælk
  • salt og peber
  • 2-3 stk. tomater ( i skiver)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader. Kom smørtern i melet og ælt det sammen. Kom salt ved. Saml dejen med vand og kom dejen i et tærtedefad.
  • Rør ricottaost med æg, mælk, timian, salt og peber.
  • Kom æggemassen forsigtigt over bunden.
  • Fordel tomatskiver over fyldet og drys med revet ost. Sæt i ovnen i ca. 40 min. til massen er let fast
  • Server den lune eller afkølede ricottatærte med en god salat. Det er en enkelt og lækkert måltid :)
Tried this recipe?Let us know how it was!