Madtærte med ricotta
Skøn og enkel madtærte med ricotta ost og tomater. Klar på under en timer fra start til slut.
Forb. tid: 15 minutter minutter
Tilb. tid: 40 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Ret: frokosttærte, Hovedret
Køkken: Danske
Keyword: madtærte, ricotta, tomattærte
Antal: 6 personer
tærtedej
- 175 gram hvedemel
- 100 gram smør (i små tern)
- 1 tsk. groft salt
- 1,5 spsk. vand
Ricottafyld
- 250 ml. ricottaost
- 4 spsk. revet mozarellaost
- 4 stk. æg
- 2 tsk. tørret timian
- 4 spsk. mælk
- salt og peber
- 2-3 stk. tomater ( i skiver)
Tænd ovnen på 180 grader. Kom smørtern i melet og ælt det sammen. Kom salt ved. Saml dejen med vand og kom dejen i et tærtedefad.
Rør ricottaost med æg, mælk, timian, salt og peber.
Kom æggemassen forsigtigt over bunden.
Fordel tomatskiver over fyldet og drys med revet ost. Sæt i ovnen i ca. 40 min. til massen er let fast
Server den lune eller afkølede ricottatærte med en god salat. Det er en enkelt og lækkert måltid :)