Go Back
+ servings

Boller i karry med revet gulerødder

Den klassiske opskrift på boller i karry får ekstra sundhed med revne gulerødder i farsen.
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: boller i karry med grøntsager, boller i karry med revet gulerødder
Køkken: Danske
Keyword: boller i karry, boller i karry med grøntsager, gris, gulerødder
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram hakket kalv og flæsk
  • 1 stk. løg(finthakket)
  • ca. 300 gram skrællet og fintrevet gulerødder
  • 3 spsk. mel
  • 1 spsk. havregryn
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 dl mælk
  • 2 æg

Karrysauce

  • 3 spsk. mel
  • 3 spsk. smør
  • 3 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje(kan undlades, men giver fin gylden farve)
  • ca. 4 dl kogevand
  • ca. 2 dl fløde 9, 18 eller 38 %

Sådan gør du

  • Rør  fars med finthakket løg. Skræl gulerødder og riv dem fint på rivejern. Tilsæt mel, gryn, salt, peber, æg og mælk. Rør massen sammen. 
  • Kom mindst 2 liter vand i en gryde. Når det koger kommer du kødboller i vandet. Kom en god spsk. fars i håndfladen og form kødbollen. Kom i vandet. Lad kødbollerne stå lige under kogepunkt i gryden i ca. 10 min. Husk låg på. 
  • Nu skal du lave karrysaucen. Smelt smørret, kom karry ved. Rør kort. Kom mel (og evt. gurkemeje) ved og rør til en melklump. Tilsæt nu ca. 4 dl af kogevandet. Spæd op med fløden. Smag saucen til med salt og peber. 
  • Har saucen en passende konsistens nu? Måske er den for tyk, så tilsætter du lidt kogevand. Er den for  tynd kan du ryste 2 tsk. mel med lidt væske og tilsætte saucen til den er perfekt. Kom bollerne i. 
Tried this recipe?Let us know how it was!