Ret: boller i karry med grøntsager, boller i karry med revet gulerødder
Køkken: Danske
Keyword: boller i karry, boller i karry med grøntsager, gris, gulerødder
Antal: 4personer
Ingredienser
500gramhakket kalv og flæsk
1stk.løg(finthakket)
ca. 300gramskrællet og fintrevet gulerødder
3spsk.mel
1spsk.havregryn
2tsk.salt
1tsk.peber
1dlmælk
2æg
Karrysauce
3spsk.mel
3spsk.smør
3tsk.karry
1tsk.gurkemeje(kan undlades, men giver fin gylden farve)
ca. 4 dlkogevand
ca. 2dl fløde 9, 18 eller 38 %
Sådan gør du
Rør fars med finthakket løg. Skræl gulerødder og riv dem fint på rivejern. Tilsæt mel, gryn, salt, peber, æg og mælk. Rør massen sammen.
Kom mindst 2 liter vand i en gryde. Når det koger kommer du kødboller i vandet. Kom en god spsk. fars i håndfladen og form kødbollen. Kom i vandet. Lad kødbollerne stå lige under kogepunkt i gryden i ca. 10 min. Husk låg på.
Nu skal du lave karrysaucen. Smelt smørret, kom karry ved. Rør kort. Kom mel (og evt. gurkemeje) ved og rør til en melklump. Tilsæt nu ca. 4 dl af kogevandet. Spæd op med fløden. Smag saucen til med salt og peber.
Har saucen en passende konsistens nu? Måske er den for tyk, så tilsætter du lidt kogevand. Er den for tynd kan du ryste 2 tsk. mel med lidt væske og tilsætte saucen til den er perfekt. Kom bollerne i.