Go Back
+ servings

Vintergryde med enebær og svinekød

En skøn vinter- gryderet med enebær og svinekød i en cremet sovs
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 spsk. olie
  • 500 gram svinekød i strimler
  • 6 stk. enebær(knust)
  • 3 tsk. rosmarin
  • 1 dl mælk(gerne sødmælk)
  • 1 dl fløde
  • sovsekulør
  • 1 dl cremefraiche (18 eller 38 %)
  • evt. lidt sovsejævner

Sådan gør du

  • Kom smør i en gryde og lad det blive gyldent. 
  • Kom kød ved og lad det brune på alle sider i ca. 5 min. 
  • Mos enebær let ved at give dem et let slag med enten en morter eller en køkkenrulle. 
  • Kom enebær, rosmarin, , mælk og fløde ved. Tilsæt peber, salt, og lidt kulør. Lad simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt creme fraiche og giv hurtig opkog. 
  • Er sovsen for tynd kan du jævne med saucejævner eller alternativt røre 1 spsk. mel med 1 dl mælk og komme i og lave hurtig opkog. 
Tried this recipe?Let us know how it was!