Go Back
+ servings

saftige boller med hørfrø

Opskrift på boller med hørfrø som hæver på køkkenbordet natten over. På den måde er det nemt at sende en pladefuld boller ed hørfrø i ovnen dagen efter.
Forb. tid: 8 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 8 timer 10 minutter
Ret: boller med hørfrø
Køkken: Danske
Keyword: boller med kerner, hørfrø
Antal: 20 stk.

Ingredienser

  • 10 dl vand(Bare direkte fra hanen)
  • ca. 10 gram gær(1/5 del af en almindelig gær)
  • 3 tsk. groft salt
  • 2 dl hørfrø(eller andre kerner)
  • 14 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Vand og gær røres sammen.
  • Salt, og hørfrø tilsættes. Nu hvedemel. 
  • Rør rundt til det er godt blandet sammen. 
  • Lad den nu stå på køkkenbordet i ca. 8-10 timer(f.eks.) natten over.
  • Efter de 8-10 timer sætter du ovnen på 250 grader(almindelig ovn) eller 230 grader varmeluft. 
  • Rør rundt i dejen og sæt som klatter med to spiseskeer på to bageplader med bagepapir. 
  • Sæt gerne et fad med vand i ovnen undervejs, det giver dejlig fugt til bollerne(med mindre man har en dampovn, så behøver man jo ikke og sætter blot ovnen på mellemdamp)
  • Sæt bollerne i ovnen i ca 8 min. på de høje grader- herefter skruer du ned på hhv. 230 grader(almindelig ovn) eller 210(varmeluft) og bager bollerne i yderligere ca. 6 min. 
Tried this recipe?Let us know how it was!