Go Back

kylling med tuc kiks

Kylling paneret i tuc kiks giver nogle sprøde og lækre kyllingestykker. Prøv selv! 
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter

Ingredienser

  • ca. 500 gram kylling(bryst eller indefilet)
  • evt. 5 dl kærnemælk(men kan undlades- for en ekstra mør kylling)
  • 1 pakke tuc kiks
  • ca. 1-2 tsk. olie(til hvert stykke)
  • (2 stk. pisket æg, hvis du ikke marinerer kødet i kærnemælk)

Sådan gør du

  • Hvis du har tid kan du med fordel lade kyllingen ligge og marinere i kærnemælk. Alt fra 1 time til 24 timer! Det giver en særlig mør kylling. Har du ikke tid, lader du være. I så fald bør du vende hvert stykke i pisket æg inden vender det i de knuste tuc kiks.
  • Skær kyllingen i stykker på ca. 2 cm x 6 cm(hvad du nu synes)
  • Kom tuc kiksene i to dybfrostposer(så du ikke trykker hul). Med en flad håndflade knuser du kiksene. De skal være ret knuste, men alligevel med et par større stykker imellem. Kom i en dyb tallerken.
  • Vend hvert kyllingstykke i tuc kiks og tryk let, så de sidder fast. Læg på en bageplade med bagepapir. Drys lidt olie over hvert stykke. 
  • Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Kom i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter til overfladen er let gylden og sprød. Vend halvvejs, så begge sider bliver godt sprøde.  
Tried this recipe?Let us know how it was!