Go Back
+ servings

Skønne boller med rødbeder og rugmel

Grovboller med rugmel og revet rødbede
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: bagværk, boller,
Køkken: Danske
Keyword: efterår, madpakker, rodfrugter, rødbede, rugmel
Antal: 20 boller

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 spsk. salt
  • 2 dl lunken vand
  • 250 gram revet rødbeder
  • 185 gram rugmel
  • 800 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Skræl rødbeder. Riv på den fine eller mellemfine del af rivejernet. 
  • Opløs gær med kærnemælk og vand. Tilsæt salt.
  • Kom de revne rødbeder i og rør rundt inden du tilsætter rugmel. Tilsæt nu løbende hvedemel. Måske du skal holde lidt igen med lidt af melet eller evt. tilsætte lidt mere. Mel er forskelligt. 
  • Lad dejen hvile under et viskestykke i 40 min. 
  • Form nu ca. 20 boller og fordel på to bageplader med bagepapir. Læg igen et viskestykke over og lad bollerne hvile i ca. 35 min. Tænd ovnen på 180 grader varmeluft/ 200 grader ved almindelig ovn. 
  • Bag I ca. 15 min. til bollerne lyder let hule, når der bankes let i bunden af bollerne. 
Tried this recipe?Let us know how it was!