Go Back

Boller med ristet sesamfrø

Lækre "natten- over" boller. Sprøde og saftige.

Ingredienser

  • 20 gram gær
  • 5 dl vand
  • 3 ts. salt
  • 4 spsk. olie
  • 6 dl. hvedemel
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl sesamfrø(let ristet på panden)

Sådan gør du

  • Varm en pande og rist sesamfrø, til de er let gyldne. 
  • Opløs gær i vand. Rør salt og olie ved. 
  • Tilsæt mel, rugmel og ristet sesamfrø. Rør dejen sammen og sæt på køl natten over eller i min. 7 timer. 
  • Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250 grader.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Med en ske sættes ca. 15 klatter dej. 
  • Når ovnen er varm, sættes bollerne ind. Bag først på de 250 grader i ca. 8-10 min. Skru ned for varmen på 220 grader og bag dem færdige i ca. 7-8 min. 
  • Hold øje undervejs- ovne varmer forskelligt. 
Tried this recipe?Let us know how it was!