Go Back

Brioche burgerboller

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 6 dl lunken(ikke varm) mælk
  • 3 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 1 kg og 100 gram hvedemel
  • 250 gram blødt smør( mindre stykker)
  • 3 stk. æg
  • ca. 1 pisket æg og sesamfrø til pensling/drys

Sådan gør du

  • Lun mælken og gær gæren ud.
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og det meste af melet.
  • Kom smør i. Rør det sidste mel i. Det er nu en glat og ret smidig briochedej.
    Lad dejen hæve på et køkkenbord under en klæde i ca. 2 timer. Dejen hæver nu til dobbelt størrelse.
  • Form nu ca. 20-24 boller og kom på bagepapir på to bageplader. Giv et let tryk, så de er lidt flade(de hæver igen). Lad dem efterhæve i 1 time mere under et klæde.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmeluft, uanset om du kommer 1 eller 2 plader ind af gangen. Pensl forsigtigt brioche burgerbollerne med pisket æg og drys med sesamfrø. Kom i ovnen i ca. 14 min. til de er let gyldne.
  • Afkøl på en bagerist.
Tried this recipe?Let us know how it was!