Go Back
+ servings

Saftige gulerodsboller med fuldkornshvedemel

Opskrift på gode gulerodsboller med fuldkornshvedemel
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 spsk. honning eller sukker
  • en smule salt
  • 70 gram blødt smør
  • 700 gram hvedemel
  • 200 gram fuldkornshvedemel
  • 1 æg
  • 3 stk. mellemstore gulerødder

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder
  • Smuldr gær med lunken vand. Tilsæt salt og honnng/sukker
  • Tilsæt blødt smør, de to melsorter og æg. Hold lidt igen med hvedemel. Måske skal deje have en anelse mindre mel. Kom revne gulerødder i. Ælt grundigt enten i hånd eller køkkenmaskine til dejen er sammenhængende. Den er stadig blød og let våd.
  • Lad dejen hæve i 1 time under et viskestykke.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og sæt ca. 10 klatter med spiseskeer pr. plade. Lad dem efterhæve i 15 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft og bag bollerne i ca. 15-20 min. de er færdige, når de lyder hule, når du banker let på bunden.
Tried this recipe?Let us know how it was!