Go Back

Saftig brød med Manitoba mel

Dejligt saftigt brød med manitoba mel-
Samlet tid: 2 timer
Ret: bagværk, Brød,, manitoba
Køkken: Danske
Keyword: brød, brunch, madpakker, manitobamel, mel

Ingredienser

  • 20 gram gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 tsk groft salt
  • 500 gram manitoba mel
  • 2 tsk. sukker

Sådan gør du

  • Brug gerne en røremaskine hvis du har, alternativt dejkroge på en elpisker. Dejen har godt af at blive hævet.
  • Opløs gær i det lunkne vand. Kom nu salt, sukker og manitoba mel ved og rør grundigt. Ved køkkenmaskine ca. 10 min. på mellem hurtig hastighed. Ved dejkroge lidt længere.
  • Lad nu dejen hæve med en klæde over i 1 time.
  • Tænd ovnen på 250 grader(jo vist- høj temperatur)
  • Kom bagepapir på en bageplade og hæld forsigtigt dejen over på bagepladen.
  • Sæt bagepladen i midten af ovnen i ca 18 min. Skru ned på varmen til 200 grader og bag yderligere i ca. 10 min.
  • Lad brødet afkøle på en rist.
Tried this recipe?Let us know how it was!