Go Back

Saftigt brød med havregryn

To store og lækre brød med havregryn giver opskriften- du kan selvfølgelig halvere opskrift, hvis det er.
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 1 liter kold vand
  • 2 tsk. salt
  • 3 dl havregryn
  • 20 dl hvedemel (ca. 1200 g)

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand. Kom vandet ved og rør til gæren er opløst.
  • Tilsæt salt og havregryn.
  • Kom mel ved og rør grundigt. Brug gerne en køkkenmaskine eller dejkrogene på en røremaskine.
  • Lad dejen hæven under et klæde i ca. 2 timer.
  • Form to ovale brød og læg dem på et stykke bagepapir. Lad brødene hæve under et klæde i en time.
  • Skær nu forsigtigt tykke riller med en skarp kniv.
  • Tænd ovnen på 270 grader og bag brødene på nederste hylde i 10 min. Skru ned for varmen på 200 grader og bag brødene yderligere i ca. 20 min. Brødene er klar, når de lyder hule, når der bankes let i bunden af brødene.
Tried this recipe?Let us know how it was!