Go Back
+ servings

Klassisk toastbrød

Søde og luftige toastbrød- dejlig nemme at bage selv.
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Ret: bagværk, Brød,
Køkken: dansk
Keyword: toast, toastbrød
Antal: 2 store toastbrød

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 8 dl lun mælk
  • 2 dl lun vand
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. groft salt
  • 100 gram blødt smør
  • 1400 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vand og mælk. Tilsæt salt, sukker og blødt smør.
  • Kom hvedemel i og rør dejen grundigt. Gerne et par minutter på en køkkenmaskine eller med dejkrogene på en elpisker. Lad dejen hvile under et klæde i 30 min.
  • Beklæd to brødforme(på ca. 3 liter) med bagepapir.
  • Halver dejen og kom i de to forme.
  • Lad dem efterhæve under et klæde i ca. 25 min.
  • Sæt ovnen på 240 grader. Bag brødene i midten af ovnen i først 10 min. Skru ovnen ned på 210 grader og bag dem færdig i ca. 20 min. Bliver de for mørke kan du lægge folie eller bagepapir over.
  • Tag brødene ud af formen med det samme de er kommet ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist.
Tried this recipe?Let us know how it was!