Go Back
+ servings

pulled chicken med nachos

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst
  • 2 stk. rødløg(i både)
  • 4 spsk. ketchup
  • 1,5 spsk. brun farin
  • 2 spsk. barbecuesauce
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver(eller 2 fed hvidløg revet)
  • ca. 200 gram salsa
  • ca. 200 gram revet cheddarost/mozarella
  • 2 dl creme fraiche
  • ca. 200 gram nachos

topping

  • friske krydderurter og hakket frisk chili

Sådan gør du

  • Kom kyllingebryst i en støbejernsgryde med låg eller i en rømertopf(det skal blot være en beholder med låg)
  • Vend kyllingebryst med alle krydderier, barbecuesauce og ketchup.
  • Kom rødløg ved . Vend blandingen godt med kyllingestykkerne. Læg låg på beholderen og lad gerne retten stå i 2-8 timer.
  • Har du ikke tid til at lade retten marinere kan det undlades.
  • Tænd ovnen på 130 grader. Sæt fadet ind(med låg) i ca. 3 timer. Du kan skrue op på 200 grader til sidst i ca. 15 minutter, hvis kyllingen ikke er helt mør.
    Har du ikke tid til at tilberede på lave temperaturer kan du sætte fadet ind på 200 grader i blot 30-40 minutter. Desto lavere temperaturer jo bedre og mere mørt resultat.
  • Lad gerne kødet hvile en halv times tid. Hiv kyllingen fra hinanden med en gaffel.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Kom nachos i et ildfast fad. Kom pulled chicken over og top med cheddarost og en smule salsa. Kom fadet i ovnen i ca. 20 minutter til osten var smeltet.
  • Top med creme fraiche, salsa og grønt drys.
Tried this recipe?Let us know how it was!